Un altfel de mancare de mazare cu pulpe de pui

Print Friendly, PDF & Email

Cand esti cu fundul in doua luntre lucrurile dureaza mai mult decat in mod normal. Asa si noi. Parintii mei au plecat intr-o vacanta prelungita de aproximativ o luna jumatate. Pana acum puteti fi tentati sa ziceti ca treaba asta nu are nicio legatura cu noi. Ei bine, are, pentru ca nu-l puteam lasa pe Mitzone (motanul familiei) singur. Deci aveam doua variante mari si late:  il aduceam pe Mitzone la noi acasa sau ne mutam noi la mama. Avand in vedere efortul "logistic" de a-l aduce pe Mitzone la noi - litiera, jucarii, mancare, perioada de acomodare, stresul provocat de aceasta perioada si multe altele - ne-a dus la decizia de a ne muta noi la ai mei (pe masura ce trece timpul incep sa pun la indoiala intelepciunea acestei decizii). Ne-am mutat noi, dar tot mai trebuie sa trecem pe acasa sa udam florile, sa mai aranjam una alta etc...

Asadar si prin urmare, cum se face, cum nu se face am ramas fara mancare in frigider. Mi-am adus aminte de un borcan cu mazare din camara pe care l-am cumparat cu ceva timp in urma. Imediat am inceput sa fac tot felul de scenarii legate de acest borcan.

Am curatat doua cepe potrivite si le-am tocat potrivit, un ardei gras si 3 morcovi au fost imediat curatati si taiati cubulete micute, jumatate din pulpele dezosate de pui dintr-o caserola au fost si ele facute ciopartite, 3 rosii decojite si transformate in cubulete (multumesc Monika) si cateva fire de patrunjel care era ratacit prin frigider.

Ceapa a fost pusa la calit intr-o oala in ulei de masline. Cand a inceput sa prinda culoare au urmat morcovii. Dupa maxim 5 minute in oala si-a facut aparitia si ardeiul gras. Dupa cateva minute de stat la foc mic cu capac am adaugat puiul si mazarea (cu tot zeama din borcan). Cand mazarea s-a inmuiat am pus rosiile si patrunjelul. Am amestecat bine si am mai tinut putin pe foc. Simteam ca lesin de pofta din cauza miresmelor din bucatarie (hota noastra in afara de galagie nu cred ca mai face si altceva). Mancarea asta merge foarte bine cu paine prajita.

Sa aveti si voi pofta asa cum am avut si eu. Pofta mare.

  1. Ce faci Ionut? Mai intru pe aici sa vad ce mai gatesti dar banuiesc ca esti ocupat acum cu schimbarea din viata ta.
    Te pup

  2. Multumesc, fac bine. Intradevar au aparut schimbari in viata mea, dar impreuna cu ele au aparut si satisfactii si provocari. In continuare "distractia" prin bucatarie este ocupatia principala in timpul liber.

  3. Ionut,nota 20 pentru aceasta reteta!!! Mofturiciul de fi-miu a "devorat-o"! Astept cu nerabdare si alte retete pentru a le "testa"(pe fi-miu evident:))) Te pup

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.