Taitei de orez cu legume si carne de porc

Print Friendly, PDF & Email

Oboseala combinata cu 2-3 beri, teoretic, nu duce catre nimic bun. De data aceasta nu a fost sa fie asa. Foame mare, tarziu, cele cateva beri imi rodeau stomacul cu o energie nemai intalnita. Am luat decizia, impreuna cu ceilalti fomisti prezenti (adica Monika si gazda, Mioara, pentru ca doar noi trei eram) ca trebuie preparata rapid o mancare usoara, care sa nu ne pice greu.

Cu voiosie si plini de entuziasm ne-am apucat de treaba.

Ca "materie prima" am avut la dispozitie 1 rosie, 2 cepe, jumatate de punga de taitei de orez, un ardei gras, un gogosar, 3 morcovi mititei, piper, 2 linguri sos iute, vreo 3 catei de usturoi taiati in felii foarte foarte subtiri, cateva cubulete de carne de porc perpelite putin in sos de soia dulce si cateva linguri de ulei.

In prima faza am pus la fiert taiteii de orez conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce au fiert, i-am pus sub jet de apa rece si i-am lasat la scurs intr-o sita. Ceapa taiata pestisori a fost pusa la calit in vasul wok. La cateva minute au urmat morcovii taiati fasiute subtiri. Dupa alte cateva minutele in care am invartit legumele cu o lingura de lemn, am pus ardeiul si gogosarul si ei taiati fasiute (oboseala in combinatie cu berile si-a spus cuvantul, iar fasiile nu au iesit foarte subtiri). Cand ardeiul si gogosarul s-au inmuiat am adaugat rosia taiata cubulete marunte (noroc cu fetele, Mioara si Monika, ca eu precis imi taiam degetele). Piperul, sosul iute si carnita de porc au intrat si ele in acest dans culinar. Fara a ma opri din amestecat, taiteii si-au facut si ei aparitia. Amestecand in permanenta, cu cateva clipe inainte de final, usturoiul, ultimul participant, si-a facut datoria de a incheia triumfator acest dans apetisant.

Publicul s-a aratat incantat si a mancat pe nerasuflate. Si am avut o Pofta buna...

  1. Yammi.....arata delicios.......imi pare rau ca n-am gustat, ca am plecat prea repede...si ca te-ai suparat! Promit ca data viitoare o sa fiu prezenta si la degustare!

  2. Abia astept... Oricum ai sa vezi ca nu e chiar asa de greu sa faci niste poze in timp ce gatesti.
    Hai sa mai stabilim o "gateala" si sa ne strangem mai multi... sunt de parere ca e mai fun.

  3. Perfect de acord... este mult mai bine...... ramane sa vedem UNDE facem gateala!

  4. Perfect de acord! Stabileste toate detaliile si ne apucam de treaba! :)

  5. OK, o sa incerc!

  6. Eu am făcut acest preparat,dar am înlocuit carnea de porc cu piept de pui, tăiat fâșii subțiri și a rezultat un preparat deosebit de bun. Mulțumesc pentru rețetă.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.