Scoici (midii) cu legume si sos iute

Print Friendly

Povesteam in articolul Scoici vongole cu sos de usturoi ca am mai facut si o alta reteta bazata de asemenea pe scoici. Cand ma gandesc la ce viespar era in bucutarie, reteta pare foarte complicata si greu de facut, dar de fapt nu e chiar asa... daca var-miu nu ar fi fost incoltit de teama primei bucatareli mai serioase, emotii si ganduri negre de genul: "trebuie sa iasa bun, no matter what, ca altfel ma fac de ras" atunci lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Reteta este chiar simpla si usoara, prepararea ia maxim 10 minute.

Privind din afara tot ce s-a intamplat atunci si faptul ca s-au facut mai multe mancaruri imi amintesc clar care au fost pasii pentru fiecare reteta in parte. Sa incepem...

Am avut la dispozitie urmatoarele ingrediente:

o punga de 1kg cu midii pasteurizate in cochilie
o punga cu legume de ciorba - Monika i-a recomandat clar sa cumpere o punga cu Amestec de legume mexicane sau China mix dar cum pe ambalaj aratau aproape la fel, iar var-miu se grabea nevoie mare, nu a mai citit ce cumpara
cateva linguri de ulei de masline
3-4 linguri de sos iute
3 linguri de sos de soia

Se spala si se curata foarte bine midiile de nisip si alte impuritati si se pun intr-o tigaie cu apa clocotita. Nivelul apei nu trebuie sa depaseasca scoicile, astfel incat firberea sa se produca mai mult in abur. Dupa vreo 3-4 minute se scot midiile, se scurg si se inlatura cochiliile, pastrandu-se doar carnita. Intre timp intr-un vas se incinge uleiul de masline, se pun legumele de ciorba congelate si se amesteca. Cand legumele s-au inmuiat se adauga sosul de soia, sosul iute si midiile.

Se mai amesteca cateva minute si se servesc alaturi de orez fiert. Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>