Tocanita de legume cu carne tocata

Print Friendly, PDF & Email

Un prieten de al meu m-a dus intr-o seara la un restaurant turcesc. Nu este luxul de pe pamant, dar e curat, preturile ok, mancarea foarte buna si iti este adusa cat ai clipi. Ultima oara cand am fost acolo am mancat vinete, dar pofta nu a trecut asa de usor si intr-o seara, in drum spre casa am vazut la un aprozar niste vinete asa de frumoase ca imediat mi s-a aprins imaginatia. Mai aveam cateva legume prin casa, putina carne tocata de curcan. Singurul lucru care lipseste din acest tablou pe care mi-l imaginam eu erau cateva ciupercute. Am cumparat si vreo 10 champignioane si directia bucatarie sa fac o "tocanita de legume cu carne tocata".

Am folosit asa:
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
2 morcovi
10 champignioane
1 vanata
300g de carne tocata din piept de curcan
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 pahar cu sos de rosii
5 catei de usturoi
2 ardei iuti uscati
piper proaspat macinat
ulei de palmier

Am tocat ceapa si am pus-o la calit in vasul wok.

Ceapa

Morcovul taiat rondele a urmat si el ceapa imediat.

Am adaugat morcovul

Abia a apucat ceapa sa se inmoaie si am pus carnea tocata.

Carnea tocataAm invartit cu o lingura de lemn pentru vreo 2-3 minute, apoi am adaugat vanata taiata cuburi mari.

Vanata taiata cuburi

Am mai amestecat vreo cateva minute, am pus ardeii grasi taiati in bucati mari si ciupercile taiate sferturi.

Ardeii grasi si ciupercile

In momentul in care ciupercutele s-au inmuiat sosul de rosii l-am amestecat cu ardeii iuti pisati si i-am pus in wok.

Sosul de rosii

Cu cateva minutele inainte sa fie gata, am pus usturoiul tocat si piperul.

Usturoiul si piperul

Tocanita de legume cu carne tocata

A iesit o tocanita senzationala. Pofta mare!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>