Salata de fasole boabe cu ceapa si ansoa

Print Friendly, PDF & Email

Cand veneam de la tara intr-o zi, langa Buzau, am oprit pe marginea drumului la un mos sa cumparam o funie de ceapa. Intreb mosul: "Tatie, e iute ceapa?" si raspunsul vine imediat: "Cum sa fie tataie iute?! E cea mai buna ceapa!". Pretul mi-a convenit, si asigurat fiind de mos ca ceapa e tocmai buna, ii zic sa-mi dea o funie. "Dar ceapa aia alba de colo e iute?!", "Nu e iute tataie, e din aceeasi samanta, doar ca e alba nu rosie...". Daca zice mosul ca e buna, pai inseamna ca e buna. Evident ca s-a dovedit ca ceapa, si cea rosie si cea alba, era mai iute decat ceapa turceasca! Stiu, am o mare problema. Tind sa am incredere in toata lumea, desi asteptarile mi-au fost inselate de cele mai multe ori. Asa sunt eu si nu pot sa ma schimb.

Azi dimineata aveam pofta de ceva rapid si deosebit. Imi zic ca ar fi cazul sa fac o salata de fasole.

Aproximativ 250 - 300g de fasole fiarta cu bobul mare (ar fi bine sa fie fiarta in mai multe ape pentru cei sensibili), o ceapa alba care ar fi trebuit sa nu fie iute (multumesc si acum mosului aluia) si o conserva de ansoa in ulei (in loc de ansoa se poate folosi orice fel de peste afumat). Intr-un vas de yena am pus fasolea, ceapa taiata pestisori si frecata putin cu sare sa-i mai paleasca iuteala si fileul de ansoa taiat bucatele impreuna cu uleiul din conserva. Am amestecat bine si m-am pus pe mancat.

Salata de fasole boabe cu ceapa si ansoa

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>