Dovleac condimentat la cuptor

Print Friendly

INGREDIENTE:
1 - 1.5kg dovleac placintar
2 lingurite de seminte de coriandru
2 lingurite de oregano uscat
1 lingurita de chimen
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper negru proaspat macinat
1 catel de usturoi (stiu... multi se intreaba ce cauta usturoiul aici, dar usturoiul va da un iz foarte minunat.)
1 lingura de ulei de masline

Dovleacul se spala si se taie in felii subtiri. Ierburile si condimentele se zdrobesc intr-un mojar pana se maruntesc bine. Se adauga si catelul de usturoi si se piseaza alaturi de condimente. Bucatile de dovleac se ung cu uleiul de masline, peste acestea presarandu-se condimentele. Toate bucatile de dovleac trebuie sa fie bine impregnate. Acestea se pun intr-o tava si se coc in cuptor pana devin moi (circa 30-40 minute la 200 grade).

Nota: dovleacul va fi mult mai interesant daca zdrobiti alaturi de ierburi si condimente 1-2 ardei iuti rosii mici si uscati. Chiar va rog sa incercati! O sa fiti foarte placut surprinsi.

Pofta buna.

  1. Mi-ai facut o mare pofta de mancare ...Baga si tu un RSS feed.

  2. Cand ies dovlecii ma apuc de retea asta. Mi se pare betoooooon!!!!

  3. Suna bine ce zici tu de dovleacul asta al tau! Eu tocmai am bagat la cuptor dovleac stropit cu armagnac si tavalit prin zahar si scortisoara!!! Iami!!! Sa vedem ce-o iesi.

  4. Suna mai bine ce faci tu acolo. Te astept cu poze si mostre.

  5. Buna ziua! Am primit de la o preineta draga 2 borcanase de 800 g cu bucati de dovleac in zahar, vinaigre si nu stiu cum sa le gatesc Hm, m-am uitat mai atent si scrie ca are si ceva cannelle ca aroma in ea deci chiar nu cred ca as putea-o gati supa. poate doar la ceva desert imi indicati ceva anume? cu multumire si cu urare de spor in toate, c.

  6. Uitati cum as face eu... As curata de coaja si semintele de la 3 portocale si de la 2 lamai si le-as pune la fiert in putina apa, alaturi de 3-4 linguri de zahar brun, o lingura de stafide, 1 lingurita de coriandru macinat, piper negru macinat, ghimbir macinat - as amesteca ocazional. Cand a inceput sa fiarba, adaug dovleacul din borcane si mai las la fiert inca vreo 20 de minute.

    Iau de pe foc si las la racit. Aceasta compozitie cred ca ar merge foarte bine la micul dejun alaturi de paine prajita si o cana mare cu lapte de vaca.

    Chiar sunt curios de rezultat si as aprecia foarte tare daca ai reveni si mi-ai spune cum a iesit.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>