Placinta de dovleac

Print Friendly, PDF & Email

Uite ca am facut-o si pe asta. Mi-am spus ca trebuie sa incep odata si odata sa gatesc si deserturi. Nu se poate sa merg in permanenta la mama sa o rog sa-mi faca si mie o placinta de dovleac sau un strudel cu mere. Cu indoiala in suflet mi-am fixat telul de a face aceasta placinta de dovleac.

M-am dus in piata si am cumparat un dovleac micutel si dragutel de vreo 2-3kg.

Dovleacul

Daca tot am luat un dovleac asa de dragut, m-am gandit sa-l si scobesc si sa-l fac sa arate frumos...

Conceptia lui Jake

Aparitia lui Jake

Jake aproape de nastere

Jake aproape gata

Uite asa a aparut Jake (sa nu ma intrebati de ce Jake... asa mi-a venit mie pe moment).

Jake!

Jake!

Semintele le-am pus la uscat sa le prajesc mai tarziu, iar "carnea" dovleacului am folosit-o mai departe pentru umplutura placintei.

Umplutura am facut-o foarte simplu si usor. Intr-un vas de ceramica pe care l-am uns cu putin ulei de masline am pus dovleacul rezultat in urma "nasterii" lui Jake, peste care am mai pus un pahar de must rosu, o lingurita de praf de ghimbir, 3 cuisoare macinate, jumatate de pahar de zahar brun, jumatate de lingurita de praf de kaffir lime, 10 boabe de ienibahar. Dupa cum lesne se poate observa, placinta a fost facuta sub privirea atenta a lui Jake.

Condimentele

Am amestecat compozitia si am pus pe foc pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.

Umplutura

Am tapat o tava cu unt si am adaugat 6 foi de placinta unse cu ulei de masline, am pus compozitia de dovleac, apoi alte 3 foi de placinta tot unse cu ulei de masline si am bagat-o la cuptor pentru 40-45 de minute. Surplusul de foi de placinta l-am taiat cu foarfeca.

Primul rand de foi de placinta

Am adaugat umplutura

Ultimul strat de foi de placinta

In mod normal, pentru aspect, inainte de a baga la cuptor se bate un ou si se adauga peste placinta. Eu nu am avut ou asa ca am sarit peste acest pas. Nu am avut nici zahar pudra... si deci... am sarit si pasul cu pudratul placintei.

Placinta de dovleac

Pot sa va asigur ca a iesit foarte buna si asa... :D

  1. un adevarat da vinci al bostanilor:)))

  2. bravo! in alte conditii as fi fost prima care ti-ar fi cerut o felie dar nu pot(n-are legatura cu placinta, sunt convinsa ca a iesit foarte buna)

  3. Dar de ce nu poti... dovleacul sa fie de vina?

  4. Nope.. cele 10 kg pe care le-am dat jos. Si cele care vor urma.

  5. Ce sa pregatesc sa te ademenesc?

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.