UPDATE: Pajeon - Placinta coreeana de praz

Print Friendly
UPDATE:
In dimineata aceasta am facut iar aceasta reteta cu mici exceptii. In loc de faina mix Korean Pancake am folosit faina normala de grau in care am pus jumatate de lingurita de sare si piper. In tigaie am pus putin ulei de floarea soarelui si o lingurita de ulei de susan.

A intrecut orice asteptari - iesit exceptionala.

 

Cand faci o pasiune din ceva atunci faci cam tot ce se poate face sa descoperi totul despre acel ceva. Dupa cum poate s-a observat din ultimele posturi, pe aici prin casa s-a format o pasiune pentru filmele coreene, deci printre altele si pentru bucataria coreeana. Uite asa am avut un nou flux de tot felul de idei noi de retete. De pomana ai "idei" noi de retete daca nu ai si ingredientele necesare. Aceste ingredientele au fost comandate de la un magazin online specializat in aceasta directie (toate acestea cat timp eu eram la serviciu...)

Astazi Pajeon - Placinta coreeana de praz.

INGREDIENTE:
Pentru placinta:
2 oua
2 cani de faina mix Korean Pancake (amestec de faina, ceapa, usturoi, piper, sare, zahar si alte condimente)
2 cani de apa
1 fir de praz
ulei de floarea soarelului pentru prajit
sare si piper dupa gust
jumatate de ardei gras rosu
doua felii de sunca

Pentru sos:
2 linguri de sos de soia
1 lingurita de otet (doar atat!), preferabil de orez, dar e ok si cel de mere cu miere
1 catel de usturoi tocat marunt
o jumatate de lingurita de zahar brun
un varf de cutit de boia iute
si o ceapa verde subtirica, tocata marunt

Am inceput cu prepararea aluatului. Intr-un castron mare am batut ouale, am adaugat o cana de apa si putin cate putin faina Pancake, inca putina apa pana am obtinut un aluat cu o consistenta putin mai groasa decat a aluatului de clatite.

Aluatul pentru Pajeon

Am taiat fasii ardeiul gras, sunca iar prazul rondele. Rondelele de praz le-am frecat cu sare si piper proaspat macinat.

Ardeiul gras

Sunca

Prazul

Intr-un bol micutel am amestecat ingredientele pentru sos pana s-a topit zaharul.

Sosul

Am amestecat prazul, ardeiul gras si sunca cu aluatul si am invartit de 2-3 ori, pentru o oarecare omogenizare.

Aluatul si celelalte ingrediente

Aluatul amestecat cu celelalte ingrediente

Am incalzit o oala - nu am avut tigaie daca puteti crede una ca asta... pentru a inlatura orice dubiu vreau sa va anunt ca daca vreti sa-mi faceti o surpriza, accept cadou o tigaie mai mare si mai inalta:) - la flacara medie si am pus putin ulei. Eu am pus ulei o idee mai mult ca la o clatita, si am inclinat si rotit oala ca uleiul sa acopere toata suprafata, dupa care am turnat jumatate din compozitia facuta putin mai devreme (nu e necesar sa urmati cu strictete acest pas, ci puneti compozitie in functie de marimea tigaii). Daca sunteti nerebadatori si dati focul mare o sa faceti o mare greseala, pentru ca veti obtine o arsura buna de aruncat la gunoi.

Aluatul pus la prajit in oala

In cazul de fata dupa aproximativ 7 minute a trebuit sa intorc placinta sa se faca si pe partea cealalta. Cum nu am avut tigaie si toata operatiunea s-a intamplat in oala, a fost practic imposibil sa intorc placinta fara sa o rup putin. Acum asta este, data viitoare o sa fie mai bine...

Am intors placinta pe partea cealalta

Dupa ce s-a facut si pe partea cealalta, se scoate din tigaie si se serveste imediat cu sos.

Pajeon - Placinta coreeana

Pofta buna.

P.S. Sosul e deosebit, face toti banii!

  1. Buna...asta nu este pajeon..pajeonul se face fara ou..doar apa faina sare piper...putin spicey...se taie prazul fasii nu rondele..se taie tot ce pui in fasii..ardei.sunca.piept de pui sau salam...in fasii lungi...se pune putin ulei in tigaie..se pun fasiile de praz si tot ce mai ai..se lasa putin la calit iar peste se toarna compozitia cum am zis fara ou..se lasa sa incorporeze compozitia cum cade...nu se amesteca si se lasa la prajit pe o parte..dai vuelta si pe cealalta..se pune pe farfurie si se desface in 8 parti cu betigasele..astfel canf iei din farfurie sa iei cate o fasie subtire cu de toate...e f.buna...eu locuiesc in Coreea si prima oara am facut si eu cu ou...dar mi s-a spus ca nu se pune ou..am facut apoi fara si a iesit la fel de buna...poti sa faci cum vrei..doar ca reteta originala e fara ou si taiat fasii lungi totul..pofta buna

  2. Revin cu comentariu..eu pun 1 ou pentru toata compozitia

  3. cred ca daca nu ai faina speciala care contine de toate,trebuie pus si ou,m-am uitat acum pe punga de faina de aici si include si ou,deci poate ca de asta ei nu folosesc,dar eu oricum pun unul pentru ca imi place sa aiba mai mult gust de omleta decat de paine....iar sosul e delicios...in definitiv e cam acelasi lucru ca o omleta cu de toate doar ca ei pun ceapa verde intreaga si nu tocata....ma duc sa fac un pajeon...

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>