Pere fierte in vin

Print Friendly, PDF & Email

Tuturor ne place vinul fiert, dar cati dintre noi stiu cu adevarat sa-l faca? Ba iese prea dulce, ba prea acru, ba nu e parfumat, in fine... Hai sa va zic un secret... ei bine, nu stiu sa fac vin fiert sau tuica fiarta asa cum face Monika. Am incercat, m-am straduit, dar la chestiile astea Monika s-a dovedit a fi seful. Sa dam cuvantul "sefului"...

2 pere
1 litru de vin rosu sec
1/2 litru de apa
5-6 cuisoare
cateva bucatele de scortisoara
4-5 linguri de zahar brun
miere (innebunesc cand aud "miere de albine"... dar ce?! exista miere de muste?!)

Vinul impreuna cu apa se pun in oala la fiert. Perele taiate in 4 sau 8 in functie de marimea lor se adauga impreuna cu zaharul si mirodeniile si se lasa la fiert pana se inmoaie putin. Dupa ce se ia oala de pe foc, se scot perele, se pun intr-un vas si se toarna miere peste ele. Si vinul se serveste cald, perele sunt foarte bune si reci.

  1. vreau sa te felicit ptr minntauul tau blog! sunt o gospodina incepatoare si imi este de mare ajutor blogul tau.tin sa iti spun ca de cand te-am descoperit, adica de 1 luna de zile, numai de aici fac de mancare :) gasesc tot ce vreau si toate sunt minunate.pana acum am facut ciorba de pui a la grec, care e dementiala (sotul si fratele meu toata ziua vor numai ciorba de pui a la grec :)), painea umpluta cu banane si ciocolata, bagheta umpluta, gogosele aperitiv...si multe altele..toate au iesit super bune!! te-am recomandat tuturor prietenelor mele, care sunt toate proaspat casatorite si incepatoare in ale gatitului si toate sunt incantate de retetele tale!te pup si asteptam retete in continuare :)cu drag, Teo din italia (anonim, ca am uitat parola :D )

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>