Iepure de casa la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIENTE:
jumatate de iepure de casa (aproximativ 800g)
20g slaninuta
200g arpagic
3 linguri de ulei
un caus de palma de boabe de ienibahar, cimbru
3 frunze de dafin
4 cuisoare
o capatana de usturoi
o legatura de usturoi verde tocat mare
un pahar de vin rosu (eu am avut prin casa vin rosu demisec)
jumatate de pahar de apa

Mi-a dat maica-mea jumatatea stanga a unui iepure de casa si cum nu mai mancasem de ani de zile iepure mi-am zis in sinea mea: "astazi mancam iepuroi".

Curatarea arpagicului este un proces migalos care necesita rabdare dar si timp. Asa ca inainte de toate am curatat si spalat arpagicul (tot procesul cred ca a durat vreo 20 minute). Daca considerati ca este un proces prea migalos si indelungat in locul arpagicului puteti folosi 2-3 cepe dulci taiate potrivit.

Iepurele l-am portionat in felul urmator: piciorul din spate o bucata, piciorul din fata o bucata si ce a ramas am taiat in 3 bucati. Iepurele fiind un animal mic nu am putut sa impanez decat piciorul din spate cu usturoi (restul de usturoi il puneti mai tarziu la facut alaturi de celelalte condimente). Dupa ce am taiat slaninuta in bucatele si am calit-o intr-un vas de ceramica am pus iepurele peste si am acoperit cu un capac. Cand s-a rumenit pe o parte il intoarceti pe partea cealalta sa se rumeneasca uniform.

Dupa ce am calit arpagicul in alt vas l-am pus peste iepure, alaturi de usturoiul ramas, usturoiul verde, condimente, vin si apa. Am acoperit vasul cu capac si l-am bagat la cuptor pentru aproximativ o ora (sa intoarceti dupa jumatate de ora carnea). Sa nu tineti prea mult la cuptor pentru ca riscati ca iepurele sa se usuce.

Va recomand sa-l mancati cu garnitura piure de cartofi sau cartofi natur.

L-am servit imediat (aproape imediat ca frigea teribil). Pofta buna.

  1. Arpagicul calit cred ca este toata frumusetea acestei retete ! Asa-i ? Iar in loc de apa ...merge un pahar de vin alb de stropit inainte de a baga la cuptor?

  2. Buna Simona,

    Intradevar arpagicul este elementul surpriza in aceasta reteta, daca pot sa zic asa. Cat despre vin alb, desigur, noi am folosit vin rosu ca asta am avut prin casa.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.