Tagliattele de spanac cu sunculita de casa afumata

Print Friendly

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru ca am postat asa de rar in ultima vreme, dar am avut niste probleme de sanatate si nu am mai avut nici timp, nici chef si cel mai rau nici inspiratie. Tot ce am mai gatit in perioada asta (ca doar nu era sa stam nemancati) a ramas pe aparatul de fotografiat si va promit ca o sa le public cand o sa fiu intr-o dispozitie mai buna.

Uite asa, am venit acasa, obosit, plictisit si fara chef de nimic. Am facut un dus si cu intentia clar declarata de a ma intinde, m-am indreptat spre sufragerie, sa casc ochii la televizor. M-am oprit in bucatarie sa-mi pun niste limonada intr-un pahar si m-am trezit, fara voia mea, implicat in procesul creativ al Monikai de a face niste tagliattele cu ceva sos.  Va amintiti ca la un moment dat am mai facut la un moment dat niste tagliattele? Tot ceva de genul acela a iesit.

cateva felii subtiri de sunculita de casa afumata
250g tagliatelle cu spanac
6 fire de ceapa verde
6 fire de usturoi verde
2 rosii tocate marunt
4 linguri de ulei de masline
150g parmezan
cimbru uscat
piper

Cand am ajuns eu pastele erau puse la fiert (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de ulei. Ceapa si usturoiul tocat marunt au ajuns la calit la foc iute intr-o cratita ceva mai inalta. Pe masura ce am tocat sunculita potrivit, am pus-o la calit alaturi de ceapa si usturoi. Am mai invartit putin si am pus si rosiile.

Ceapa, usturoiul, rosiile si sunculita

Dupa vreo 5 minute am pus cimbrul si piperul, am amestecat si am dat la o parte de pe foc.

Condimentele

Cand pastele s-au fiert, le-am tinut sub jet de apa rece cred ca pret de 10-20 secunde, le-am scurs bine de apa intr-o sita, apoi le-am pus intr-un vas yena. Peste ele am pus sosul facut mai devreme. Dupa ce Monika a amestecat pastele cu sosul, a pus parmezanul si a amestecat iar. Stiu, parmezanul ar fi trebuit presarat deasupra pentru spectacol vizual, dar na... asa a iesit...

Tagliattele de spanac cu sunculita de casa afumata

In mod normal mancarea aceasta ar trebui decorata cu cateva frunze de cimbru si busuioc proaspat rupte. Noi nu am avut nici cimbru si nici busuioc proaspat, asa ca nu am ornat cu nimic si ne-am multumit sa mancam asa.

Tagliattele de spanac cu sunculita de casa afumata

Va dorim pofta mare.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>