Budinca de clatite cu spanac

Print Friendly, PDF & Email

Pana sa ne cunoastem, Monika nu a mai mancat asa ceva. Cum, de ce, nu stiu… Dar atunci cand a mancat asa ceva la mama a ramas extrem de placut impresionata, ba chiar a laudat-o la soacra-mea.

Concluzia: zici ca-ti place, o sa facem si noi intr-o zi cu soare. Ei bine, intamplarea a facut ca pe 1 decembrie sa nu fie soare, ci o ploaie care ingheata imediat ce atinge solul (ce legatura are asta cu povestea de aici inca nu mi-am dat seama – nu prea are, dar asa am simtit eu). Tot intamplarea a facut ca soacra-mea sa ne sune si sa ne intrebe daca vrem clatite si niste piure de spanac. Evident ca vrem, nu?! Doar nu era sa refuzam.

Am curatat o capatana de usturoi, cateii i-am taiat foarte subtire si i-am zdrobit cu un cutit (usturoiul e mult mai bun asa decat sa-l dai prin pisau) si i-am amestecat cu piureul de spanac. Am mai ras putina branza de capra si am trecut la treaba.

(Clatitele au fost clatite clasice, iar piureul de spanac a fost facut din spanac fiert si facut piure cu mixerul)

Am uns un vas yena cu un pic de ulei de masline si l-am tapetat cu cateva clatite.

Vasul yena tapetat cu clatite

Si pe urma un strat de piure de spanac

Un strat de piure de spanac

un strat de branza rasa

Un strat de branza rasa

o clatita

O clatita

si asa mai departe pana am terminat ori clatitele ori spanacul (in cazul nostru s-a terminat piureul de spanac, iar clatitele ramase, impreuna cu dulceata au devenit desert). Am pus vasul yena la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Dupa ce am scos-o de la cuptor

Si la final…

Budinca de clatite cu spanac

Deasupra se toarna smantana rece de la frigider si se mananca imediat.

  1. yammmiiiiiiiiiiiii

  2. Arata foarte bine.. o sa incerc si eu :)
    Se mai gaseste spanac in decembrie ?

  3. Nu stiu daca mai gasesti spanac proaspat acum, dar mai ai doua variante.

    1. Folosesti spanac congelat - dar nu recomand. Am facut o data piure din spanac congelat si nu mi-a placut cum a iesit. Era comestibil, dar nu ceva care sa ma impresioneze.
    2. Folosesti spanac la conserva. Se scurge de zeama, se baga spanacul la mixer. In timpul asta pui putina faina, putina zeama, putina faina, putina zeama. Pana ajunge la o consistenta potrivita. Sa nu fie nici tare, dar nici subtire ca o supa crema.

    Restul se face cum am spus in articol. Era sa uit... piureul de spanac merge extraordinar de bine si cu oua ochiuri.

    O zi buna si astept sa-mi spui daca ti-a placut cum a iesit budinca.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.