Si noua ne place foarte mult prazul cu masline. O mancare senzationala. Am gatit si eu la un moment dat Praz cu masline, doar ca reteta a fost putin diferita.
Probabil o sa trebuiasca sa fac iar… dar ma tot gandesc ca am inceput sa promit o multime de lucruri si incep sa nu mai tin de ele. De exemplu am zis ca o sa fac niste sarmale in dovleac. Nu stiu exact cand, dar tot o fac pana la urma.
Uite cum a facut Andreea.
Pentru aceasta mancare aveti nevoie de:
- cateva fire de praz
- 2 cepe - eu am folosit ceapa rosie
- 1 ardei capia
- ulei - eu am folosit ulei de struguri si porumb
- 200 gr masline - eu am ramas cu foarte putine dupa pizza de ieri
- rosii taiate sau bulion
- patrunjel
- sarePrazul se curata, se spala si se taie in bucati de aproximativ 2 cm si se fierbe 5 minute. Ceapa si ardeiul se spala si se taie bucatele apoi se inabusa in 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin.
Se adauga prazul, sarea si se mai lasa la fiert inca 15 minute, pana prazul se inmoaie. Se adauga maslinele si rosiile sau 1 lingura de bulion si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Se adauga verdeata.
Multumesc Andreea
0 Comentarii.