Fantezii cu rosii - "Buburuze"

Print Friendly

INGREDIENTE:
8 rosii potrivite
200g branza de vaci
200g ton in ulei
6 linguri de maioneza
zeama de la o limeta
2 fire de ceapa verde
sare
piper macinat si boabe
salata verde de decor (eu am avut leurda - orice este verde este foarte bun pentru decor)

Se spala rosiile si, folosind un cutit bine ascutit, se face o taietura la unul din capete de jumatate de cerc. Apoi, se taie un capac deasupra, pe unde se scoate cu grija continutul. Se amesteca branza de vaci cu tonul, maioneza, zeama de la limeta, sare si piper dupa gust. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie, se aseaza capacul taiat (dar dupa ce este taiat pe jumatate, imitand astfel aripile unei buburuze). Se infig doua boabe de piper acolo unde ar trebui sa fie ochii buburuzei, iar cu fire de ceapa se "construiesc" doua antenute. Pe aripioare "picteaza" cu putin din compozitie cateva puncte albe, pentru a fi cat mai vesele.

"Buburuzele" se lasa la rece pana in momentul servirii. Pofta buna.

NOTA: Am avut ca inspiratie o reteta pe care am gasit-o intr-o revista la o colega de serviciu.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>