Pui cu ceapa coapta

Print Friendly

INGREDIENTE:
1 caserola cu pulpe de pui dezosate
6 cepe medii si maricele
6 frunze de dafin
10 catei de usturoi
cateva felii subtiri de bacon
3 linguri de ulei de masline
50g unt
cimbru uscat macinat
piper cu lamaie (nu va speriati ca nu este asa picant)

Ceapa se curata de primul rand de foi, se spala, se taie la baza pentru a putea fi asezate in tava, se despica in 4, dar nu pana la baza. In taietura se preseaza sare si cimbru si se introduce cate o foita de dafin. Taietura se acopera cu putin unt. Intr-un vas de ceramica uns cu ulei de masline se aseaza cepele si printre ele pulpele de pui (frecate in prealabil cu piperul cu lamaie) si usturoiul (eu am curatat usturoiul doar partial). Se presara cimbru peste pulpe si ceapa. La final se pune cate o felie de bacon pe fiecare pulpa si se baga la cuptor. Tineti la cuptor pe treapta 6 circa 40 de minute.

Cepele sunt delicioase si dulci. Pofta buna.

Nota: Am avut ca inspiratie o reteta a lui Jamie Oliver

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>