Ciuperci (iutari) la gratar cu slaninuta si ceapa coapta

Print Friendly, PDF & Email

Acum cateva zile cand vorbeam despre Gulas (bograci) la ceaun, promisesem sa povestesc si despre iutarii la gratar care i-am facut ca un "supliment" la gulasul in cauza.

Iutarii sunt foarte buni la gratar, cu atat mai buni daca ii faci la gratar de iarba verde, nu acasa. Dupa ce am dat ceaunul cu gulas la o parte de pe foc, am pus rapid gratarul la incins peste jar. Am luat o crenguta, am ascutit-o, am pus-o putin in foc sa se innegreasca si sa i se intareasca varful si uite asa am facut rost si de o tepusa. Am taiat o bucata de slanina, am infipt-o in tepusa mea si am uns gratarul bine de tot. Intre timp, Lacrimioara a uns iutarii cu ulei (nu am intrebat de ce, asa ca nu ma intrebati nici voi). Trebuie neaparat sa va spun ca daca iutarii nu ii frecati cu sare si piper nu au cine stie ce gust, asa ca i-am frecat bine de tot si cu sare si piper si hopa cu ei pe gratar. Pe masura ce se faceau puneam cubulete de slaninuta in palarie. In paralel cu ciupercile astea pe gratar si-au mai facut loc cateva felii de paine (peste care am pus slaninuta) si nelipsita ceapa.

Dupa ce s-a terminat gratareala si mancatul gulasului, ne-am infruptat cu ciuperci, paine prajita si ceapa coapta la gratar.

Sa ne fie de bine!

  1. pfoa ce delicatesa :D
    hai ca m-ai facut pofta ... si eu mananc pizza ... sa-mi bag picioarele :D

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.