Taitei de orez cu carne de vita

Print Friendly

INGREDIENTE:

150g muschi de vita
o jumatate de ardei gras sau capia
o jumatate de ceapa
ulei de masline
150g taitei de orez
2 linguri de sos picant dulce si acru (se gaseste la Selgros)
2 linguri de sos de soia
2 lingurite de amidon
piper negru dupa gust

Carnea de vita se taie perpendicular pe fibra in fasii micute si se pune la calit in tigaie. Intre timp se pun taiteii la fiert, ardeiul se taie patratele de marime potrivita, ceapa se curata si se taie pestisori. Cand carnita s-a calit se adauga ardeiul si ceapa. Dupa ce taiteii fierb se racesc cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un pahar cu apa se adauga amidonul si sosul de soia se amesteca si se adauga in tigaie alaturi de sosul picant dulce si acru. Se amesteca continuu la foc iute pana se ingroasa sosul dupa care se adauga si taiteii de orez amestecand timp de 5 minute la foc potrivit.

Mancarea se serveste calda. Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>