Pulpe de pui cu legume

Print Friendly

Jumatatea caserolei de pui ramasa de la Un altfel de mancare de mazare cu pulpe de pui a folosit-o Monika pentru mancarea care o prezint aici. Noi avem bucataria mica, chiar micuta, si am gatit in acelasi timp, deci va inchipuiti ce distractive au fost momentele: "Poti sa te dai mai incolo? Nu vezi ca trebuie sa arunc cojile acestea la gunoi?", "Unde e lingura mea? Da-mi repede lingura ca trebuie sa amestec in mancare", "Monika, da-mi repede aparatul de fotografiat", "Ionut, hai sa faci poza ca am pus frunzele de dafin", "Da-te de langa aragaz ca nu am loc sa ma desfasor... chiar trebuie sa pun carnea acum, poti sa amesteci si peste un minut" etc.

In principiu a folosit cam aceleasi ingrediente ca mine si mancarea a iesit foarte diferita si foarte buna. Deci...
3 cepe potrivite tocata maruntel
2 ardei grasi taiati potrivit
jumatate din pulpele dezosate de pui
3 rosii decojite si facute cubulete
3 frunze de dafin
cateva fire de patrunjel tocate marunt
ulei de masline
piper

Cand ceapa a inceput sa se caleasca, au urmat ardeii. Dupa ce s-au inmuiat si ardeii a pus pulpele de pui (nu intregi desigur, ci taiate potrivit), a amestecat, si a lasat la foc mic cu capac. Cand carnea a prins culoare au urmat rosiile si dafinul. De aici nu a mai fost mare lucru de facut. Mancarea a fost lasata la fiert pana cand a devenit moale. La final, patrunjelul si piperul au incheiat procesul creator si al acestei retete deosebite.

Pofta buna.

  1. mai facut sa rid ,am citit retetele tale fr bune eu nu mai stiu ce sa fac si am in casa numai mofturosi vreau idei de aceia le ieau la rind pe toate si imi pare bine ca am dat de tine suceces incontinoare

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>