Oua ochiuri cu ceapa, cascaval si carnat picant

Print Friendly, PDF & Email

Oua ochiuri cu carnat picant si cascavalEra duminica dimineata. Afara cam urat, frig si ploua mohorat. Ti se facea mila si sa dai un caine afara din casa. Vremea ideala sa dormi sau sa numeri bani. Abia ne treziseram, deci de dormit nici nu se mai punea problema. In zilele noastre, banii stau pe card sa-i foloseasca banca (in cazul in care nu stiati, banca se foloseste de fiecare leu pana il retrageti din cont), deci nici cu numaratul nu prea era treaba (Clarificare: oricine are bani de numarat, totul e sa vrea; se duce la magazin schimba 5 lei in 5 hartii de 1 leu si le numara toata ziua daca vrea... daca nu, schimba 1 leu in fise de 5 si/sau 10 bani... si numara la fisele alea pana se face frumos afara).

Intr-un astfel de context, cum era de asteptat... am inceput: "Monika...... mi s-a facut foame.... ce mancam?! Monikaaaaa....". In acea dimineata mohorata "scancelile" mele au dat rezultat.

1 ceapa potrivita taiata pestisori
1 carnat taranesc picant taiat feliute
4 oua
oregano
niste cascaval ras

Ceapa a fost pusa la inmuiat impreuna cu feliile de carnat intr-un vas de ceramica. Cascavalul taiat cubulete a urmat si el. Cand a inceput sa se rumeneasca cat de cat, au fost puse oualele si acoperit vasul cu un ziar. Vasul a mai stat la foc mic pana s-au facut si oualele.

Am facut juma-juma si am mancat cu paine prajita si un pahar de lapte langa. In timp ce scriu ma gandesc ca in locul laptelui ar fi mers foarte bine niste castraveti sau gogosari murati. Pofta buna.

  1. suna foarte bine reteta asta...daca e si la fel de buna precum zici, s-ar putea sa o incerc si eu :)
    totusi, ti-as recomanda niste oua "scrambled" (adica batute in tigaia incinsa) dupa ce in prealabil ai prajit niste cubulete de slana de porc facuta in usturoi (evident ca porcul trebuie sa fi fost taiat in batatura si nu cumparat de la magazin) cu branza (vaca, oaie, mixta) mai grasa din belsug.
    ouale se prajesc atat cat sa fie mai moi (dar nu foarte moi).... se servesc cu ceapa cruda (preferabil de apa, nu foarte iute) taiata in 4 felii.

    reteta asta este o explozie colesterol, insa din cand in cand merita sacrificiul :P

    PS:
    am uitat sa mentionez ca si ouale tre' sa fie "fatate" de gainile din batatura si nu de la magazin :)....

  2. Pai incearca si spune-mi cum ti se pare.

    Mai am niste oua de la tara in frigider. La sfarsitul asta de saptamana o sa prepar pas cu pas dupa reteta ta si o s-o adaug aici. Astept sa-mi spui daca a iesit asa cum ar fi trebuit sa iasa.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.