Pulpa de curcan la cuptor

Print Friendly

INGREDIENTE:
1 pulpa de curcan dezosata
4 felii cat mai subtiri de sunca de casa afumata (din carne porc)
50g carnat de casa afumat taiat cat mai subtire
5 fire de ceapa verde
o ceapa mica de buzau
sare, piper dupa gust
boia dulce
ierburi a la provence
jumatate de pahar de vin alb
2-3 linguri de ulei de masline

Am taiat pulpa de curcan in doua bucati, pe care le-am aranjat in asa fel incat sa poata fi rulate. Am pus sare, piper si o parte din ceapa tocata, cat mai uniform. Am adaugat feliute de carnat si la final am pus deasupra feliile de sunca, cate doua pe fiecare bucata de carne. Am pliat pulpele, si cum nu am avut sfoara le-am "legat" cu scobitori. Rulourile (daca se pot numi asa) astfel rezultate le-am stropit cu putin ulei si le-am frecat cu boia dulce si ierburi a la provence, iar apoi le-am asezat intr-un vas de ceramica. Am turnat vinul, am adaugat restul de ceapa verde tocata, ceapa de buzau tocata marunt, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor. Dupa ce s-a facut carnea (cred ca dupa vreo 45 minute) am scos folia si am lasat in continuare la cuptor sa se rumeneasca (rulourile se vor intoarce pentru a se rumeni pe ambele parti).

Cand este gata, pulpa se portioneaza si se serveste cu salata de gogosari murati. Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>