Mancarica de vinete de post

Print Friendly, PDF & Email

Nu am fost si nu voi fi adeptul mancarurilor de post. Mie imi place mancarea care are carne. Nu conteaza... carne de porc, carne de vita, carne de oaie... orice fel de carne. Totusi, cand ma duc in vizita la cineva nu fac nazuri (exceptie face situatia cand trebuie sa mananc dovlecei - v-am mai povestit intr-un articol anterior ca eu nu mananc dovlecei). Cand ma duc la mama in vizita si se pune problema de mancare, mai fac eu figuri, dar nu exagerez. Daca mama imi pune in farfurie mancare de post, pai mananc, chiar daca nu are carne. Totusi, sunt momente in care simt nevoia sa mananc mancare fara carne, mai ales daca e foooarte cald afara, prin urmare si eu mai gatesc din cand in cand fara carne.

Dar sa nu o lungesc prea mult. Zilele astea am sunat-o pe mama, i-am explicat ca nu am nimic de mancare in frigider, ca mi-e lene sa gatesc si ca mi-e foame; la intrebarea "Pot sa trec pe la tine? Ai sa-mi dai si mie ceva bun sa mananc?" raspunsul vine instant: "Sigur! Te astept. Am mancarica de vinete, dar hai repede ca nu mai e multa si vrea si taica-tu si poate nu mai ramane". Cand am auzit am pornit-o repede repede. Ajung, si fericit nevoie mare, ma pun la masa. Vestea ca mancarea nu contine carne m-a demoralizat complet. Chiar vroiam ceva cu carne... Macar un snitel... Si totusi.... asa rece, scoasa de la frigider... o nebunie.

Dupa ce termin de mancat, mama imi spune ceva de genul: "Habar nu ai tu ce am mai facut! Am facut si poze!!!". De uimire era sa cad de pe scaun. Imediat ce imi revin din buimaceala, am descarcat pozele, si am intrebat-o cum a facut mancarea, pentru a pune reteta pe site.

Iata ce a folosit si cum a procedat.

Ingrediente:
1 vanata
1 ardei gras taiat felii
2 rosii
1 ceapa taiata pestisori
3 catei de usturoi taiati marunt
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
sare si piper dupa gust

Rosiile se oparesc, se inlatura pielita, se taie cubulete mici, iar jumatate din cantitate se pune pe fundul unui vas de ceramica,  uns in prealabil cu cateva linguri de ulei. Peste rosii se adauga jumatate din cantitatea de ceapa. Vanata se spala, se taie in felii nici prea mari, nici prea mici (ca in poza) si se aseaza peste rosii si ceapa. Se adauga apoi fasiile de ardei si usturoiul, iar deasupra se acopera cu restul de ceapa si rosii. Vasul acoperit cu un capac se pune pe foc; cand este aproape gata se presara patrunjelul tocat marunt. Pe parcurs se pune sare si piper dupa gust.

Aceasta mancarica se poate manca si calda si rece. Pe caldurile astea eu prefer s-o mananc rece. Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.