Paste cu pui si ciuperci

Print Friendly, PDF & Email

Tot se planuia de ceva vreme o bucatareala la prietena noastra Raluca. Planul a inceput sa prinda contur acum doua saptmani cand a ramas stabilit ca la sfarsitul saptamanii sa mergem la ea si sa ne punem pe mancat.

Duminica ne-am prezentat la masa.

Meniul... Paste cu pui si ciuperci... Delicios!

Primul pas: se taie puiul fasiute sau bucatele si se rumeneste in wok. In acelasi timp se fierb pastele (pene/melcisori, nu conteaza). Apoi, ciupercile proaspete taiate cat mai mari, morcovul taiat rondele subtiri si ceapa taiata tot rondele se pun in wok pentru coacere cu putin ulei. Ciupercile oricum isi vor lasa zeama care va ajuta toate legumele sa se inmoaie. Dupa ce s-au copt bine se adauga 3-4 rosii decojite si taiate feliute si sucul lor. Aici se pot folosi cu succes si niste rosii decojite in bulion din conserva. Plus condimente dupa gust (sare, piper).

Dupa inca vreo 15 min, se pun si pastele fierte plus bucatelele de pui. Se mai tin toate pe foc inca vreo 10-15 min si spre final se adauga cateva prafuri de busuioc sau oregano.

La servire, dupa preferinta, se poate rade branza sau cascaval peste.

Multumim Raluca si saru' mana pentru masa

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>