Paste cu ton si legume mexicane

Print Friendly, PDF & Email

Cand am fost in concediu, o perioada am stat la niste prieteni de ai nostri din Odorheiu Secuiesc. Intr-o seara apare propunerea, nu se stie cum si de unde, sa facem ceva rapid de mancare. Bun... facem dar ce?! Mintea omului nascoceste multe... nu stiu cati s-ar fi gandit la aceasta combinatie de ingrediente, dar eu sigur nu. Asa deci si prin urmare, in calitate de ajutor de bucatar am primit ordine de la Marele Chef Traian.

Astfel, am avut onoarea sa urmez indicatiile Maestrului... "Ionut, curata capatana de usturoi, taie lamaia aia felii subtiri si dupa aia scoate-i coaja"... Dar s-o iau cu inceputul.

Am folosit ca ingrediente:
- o capatana de usturoi tocat (dar nu marunt ca pentru rate, ci mai grosier)
- o conserva de ton maruntit in suc propriu
- o lamaie taiata si curatata asa cum am spus mai sus
- taitei de orez si legume mestecate – adica ramasite de la o mancare gatita cu o zi inainte (paste de orez fierte cu legume mexicane si sos de soia... nimic iesit din comun)
- 2-3 linguri de ulei

Am pus in tigaie uleiul si tonul cu tot cu "sucul" din conserva (adica apa cu niscaiva "gusturi"). Am amestecat vreo 2 minute, dupa care au venit indicatiile: "te rog frumos, Ionut, hai mai repede cu usturoiul"...

Usturoiul

Cand Chef zice... ajutorul executa... "amesteca putin sa se inmoaie usturoiul si pune lamaia".

Am pus si lamaia

Perfect zic... a inceput sa miroasa bine... "hai cu pastele te rog, ce ajutor esti tu daca nu ai initiativa de loc?!". Am pus si pastele.

Pastele si legumele mexicaneLa pasul asta, din pacate, imi venea sa spun bucatarului ca nu stiu daca combinatia asta cu pastele e chiar buna. Marele Chef mi-a citit gandurile si mi-a spus pe sub mustati sa stau linistit, pentru ca desi nu arata ca la restaurantele de "tz" stele, o sa mananc de o sa ma ling pe degete.

Paste cu ton si legume mexicane

Guess what?! A avut dreptate! Puteti incerca intr-o seara... alaturi de un pahar de vin roze.

  1. Mm. Gustos si sanatos :x ai idee daca merge si la cuptor? P.s : comic tare modul de a povesti :x

  2. Nu vad niciun motiv pentru care sa nu mearga la cuptor. Daca vrei sa te amuzi putin citeste experientele care le-am trait in China (http://blog.eana.ro). Desi cand le-am scris nu mi se pareau amuzante, am incercat sa fac haz de necaz.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.