Chicken Sorrentino Fusilli

Print Friendly, PDF & Email

Chicken Sorrentino FusilliZilele astea cand eram la mama si faceam "turul de onoare" al canalelor TV, atentia mi-a fost atrasa de o emisiune culinara la Discovery Travel and Living (Discovery TLC, mai nou) a lui Buddy Valastro. Eu stiam ca face emisiunea Cake Boss dar de asta peste care am dat acum habar nu aveam. Am urmarit emisiunea, mai mult din curiozitate, si trebuie sa recunosc ca mi-a placut reteta. Prin urmare am zis si eu sa o incerc.

2 piepti de pui dezosati
2 capatani de usturoi
2 oua
2 felii de prosciutto
jumatate de cana de pesmet
o vanata mare
jumatate de cana faina alba
250g de mozzarella, taiata felii
2 linguri de parmezan
100g fusilli (sau orice alte paste daca nu aveti fusilli in casa)
1 conserva de rosii decojite
1 lingurita de zahar
ulei de masline
busuioc proaspat
sare
piper proaspat macinat

Am pornit cuptorul la incins. Scopul a fost sa-l preincalzesc la 350°.
Am curatat usturoiul si l-am zdrobit.

Pieptul de pui.
Am frecat pieptul de pui cu sare, piper, ulei si cu jumatate din usturoiul zdrobit si am bagat la frigider.

Sosul.
Intr-un vas micut am pus cateva linguri de ulei si l-am pus pe foc la incins. Cand uleiul s-a incins am pus si cealalta jumatate de usturoi si am amestecat de cateva ori. Am "spart" conserva si continutul l-am pus in oala. Dupa ce am amestecat bine, am pus jumatate de lingurita de zahar, una de sare si cateva frunze de busuioc proaspat. Am mai tinut pe foc inca maxim un minut. Gata sosul.

Vanata.
Vanata am curatat-o de coaja si am taiat-o felii de aproximativ un centimetru grosime. Feliile de vinete le-am trecut prin faina, prin oualele batute si prin pesmet si le-am pus la prajit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei, 5 minute pe cate o parte (suficient cat sa devina maroniu auriu). Dupa ce am terminat cu prajitul vinetelor, le-am scos din tigaie si le-am pus pe o farfurie pe care am pus cateva prosoape de hartie. Am mai presarat putina sare peste ele si am trecut la pasul urmator. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins pentru ca altfel vanata va suge uleiul si il loc sa fie crocante vor deveni moi si "baloase".

Iar pieptul de pui.
Am incins bine un gratar si am pus pietul de pui la prajit. Am tinut suficient cat sa fie prajit la suprafata, dar nu si facut complet. Eu am tinut cam 5-7 minute pe fiecare parte.

Pastele.
Pastele i-am facut al dente, adica nu foarte moi dar nici foarte tari. Desi toata lumea stie, multi uita ca in apa in care am fierb pastele sa puna o lingura de sare ca acestia sa nu se lipeasca.

Chicken Sorrentino Fusilli.
Primul strat: intr-un vas de termorezistent am pus pastele si am amestecat cu jumatate din sosul de parmezan - suficient pentru a acoperi pastele, am presarat parmezan.
Stratul doi: peste paste am pus pieptul de pui, peste care am pus cate o felie de prosciutto.
Stratul trei: rondelele de vinete prajite si feliile de mozzarella.

Am tinut vasul la cuptor pana cand mozzarella s-a topit si pieptul de pui s-a facut complet. Dupa ce am scos de la cuptor am pus si restul de sos si cateva frunze de busuioc.

Pofta buna.

Nota: cand am pregatit aceasta reteta bateriile de la aparatul foto erau descarcate si nu am putut face poze. Poza nu imi apartine - site-ul de unde am cerut acceptul pentru poza este: SewInLove

  1. ehe reteta a la Buddy Valastro :) bun, bun!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.