Salata de vinete cu migdale

Print Friendly, PDF & Email

Salata de vinete cu migdaleMereu mi-au placut calendarele de perete la care trebuia sa rupi zilnic cate o foaie. Pe verso ai o sansa destul de mare sa gasesti ceva interesant sau amuzant - o gluma, o istorioara mica, diverse explicatii care iti ajuta mai mult sau mai putin, o reteta etc. Astfel, zilele trecute am rupt o filasi am gasit aceasta reteta. Prima oara cand am citit-o mi s-a parut ciudata, a doua oara, interesanta, iar a treia oara mi-am zis ca trebuie s-o fac.

2 vinete mari coapte (norocul meu a fost ca am avut la congelator)
o lingura si jumatate de bulion de rosii
un sfert de pahar de migdale (aproximativ 70g)
zeama de la o lamaie
6 catei de usturoi
1 ceapa mare tocata marunt
boabe de rodie, sare si piper dupa gust - cum povestea cu gustul este "relativa" pot sa va spun cu certitudine ca am folosit jumatate din samburii de la o rodie
cateva linguri de ulei de masline

Intr-un vas am amestecat bulionul, ceapa, usturoiul maruntit bine (ca pentru mujdei), zeama de la lamaie si migalele pisate intr-un mojar. Intr-un alt vas am tocat vinetele pana s-au facut un fel de pasta. Am mai spus si aici, dar trebuie sa repet: Ideea este sa nu ramana parti mai lemnoase sau mai tari, totul trebuie sa aibe consistenta unei creme.Peste vinete am turnat compozitia din primul vas si am amestecat sanatos. Deasupra am turnat uleiul de masline.

Sfatul meu este sa mancati aceasta salata cu paine prajita si cu o ceapa taiata rondele.

Pofta buna.

  1. Mi-nu-nat!!! Mi-ai facut o pofta de salata de vinete.. O sa fac o lista cu ce sa-mi aduci cand ne vedem data viitoare dar asta clar e prima!

  2. interesanta reteta am s-o incerc,nota 10 cu plus

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.