Pulpa de curcan marinata la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

Am tot mancat in ultima vreme piept de curcan. Este bun, nimic de zis, dar dupa cum zice si vorba romaneasca "prajitura, prajitura, dar parca la sfarsit de saptamana ar si merge un ecler" mi-am zis in sinea mea "hai sa prepar si o pulpa de curcan". Sa nu credeti ca nu consumam si altfel de carne, urmeaza si pestele :) toate la randul lor :)

1 pulpa superioara de curcan (eu am avut una destul de maricica)
1 pahar cu vin alb sec
boia dulce, sare, piper, rozmarin

Pentru marinata:
2 linguri de miere
2 linguri de sos de soia
2 linguri de sos chilli
1 lingura de ulei de masline
zeama de la o lamaie mai micuta
2 foi de dafin
cateva boabe de piper

Pulpa de curcan am spalat-o si am sters-o bine cu un prosop de hartie. Am frecat pulpa cu sare si piper si am asezat-o intr-un vas de ceramica. Intr-un bol am pus mierea, sosul de soia, sosul de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am turnat sosul in vas dupa care am pus pulpa de curcan. Am invartit bine de tot pulpa de curcan sa se unga bine cu marianta. Am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am bagat-o la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte in frigider). Dimineata, dupa ce am scos vasul de la frigider, am pus peste carne vinul, rozmarinul, piperul boabe, foile de dafin si boia dulce cat cuprinde.

Pulpa de curcan inainte de a o baga la cuptor

Am acoperit iar vasul cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor. Cred ca dupa o ora, dupa ce pulpa era facuta (am verificat cu o furculita) am scos-o de la cuptor, am indepartat folia de aluminiu si am bagat inapoi la cuptor pentru inca 15 minute.

Pulpa de curcan marinata la cuptor

Se poate servi cu paste, cartofi natur, chiftelute de cartofi. Eu am optat pentru prima varianta.

Pulpa de curcan marinata la cuptor

Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.