Piept de curcan la cuptor

Print Friendly

In ultima vreme am facut mancaruri mai "usoare". Mai mult salate si chiar mancare fara carne. Ei bine, a venit momentul sa fac ceva mai deosebit, nu greu sau complicat... ci doar mai deosebit putin. Si uite asa, duminica, a aparut aceasta friptura.

1.5 kg de piept de curcan
7-8 catei de usturoi
250 ml vin alb sec
boia dulce
piper proaspat macinat
ierburi a la provence
sare
ulei de masline
ulei de susan

Sambata dupa amiaza am scos de la congelator o punga de 1.5 kg cu piept de curcan si am bagat-o la frigider peste noapte (nu am vrut ca duminica dimineata sa dezghet fortat carnea la microunde). Dimineata, am scos pieptul de curcan de la frigider si l-am pus intr-o tava pe care am uns-o inainte cu putin ulei de masline si ulei de susan. Am invartit pieptul de curcan in tava sa prinda putin ulei si l-am frecat cu boia dulce, piper, sare si ierburi a la provance pe toate partile.

Pieptul de curcan frecat cu condimentele

Am curatat usturoiul si l-am taiat feliute subtiri si l-am presarat in tava si peste pieptul de curcan.

Am adaugat usturoiul

Am turnat vinul in tava.

Am turnat vinul

Am acoperit tava cu folie de aluminiu. Am facut cateva gaurele cu cutitul in folie si am bagat in cuptorul incins. Dupa 50 de minute am scos tava din cuptor, am indepartat folia de aluminiu de deasupra tavii si am verificat cu o furculita daca carnea este facuta.

Dupa 50 de minute la cuptor

Carnea fiind facuta, am bagat inapoi tava neacoperita la cuptor pentru inca maxim 10 minute (daca tineam mai mult, atunci friptura se usca - lucru care mie nu imi place absolut de loc).

Piept de curcan la cuptor

Cat timp a stat friptura la cuptor am avut tot timpul sa prepar garnitura, Fettuccine cu legume, o reteta foarte simpla care am mai facut-o cu cateva zile inainte.

Piept de curcan la cuptor

Friptura se mai poate manca alaturi de piure de cartofi sau paste fainoase (nu uitati sa puneti peste garnitura sosul in care a fiert friptura). Chiar si ca sandwich alaturi de castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

  1. Folosit la sandwich, parca n`are gust fara o linie de maioneza! :))

  2. salut.
    se poate face si fara folie?!
    sii..se poate servi si orez ca si garnitura?!

    oricum imi place cum arata..:)..

    mersi mult tot..:)

    Salutari

    Mihaela

  3. Buna Mihaela,

    Multumesc frumos. Merge si fara folie, dar daca nu umezesti cu sos la 10 minute (maxim 15 minute), atunci friptura va fi foarte foarte uscata si nu va mai iesi asa de buna.

    Desigur ca merge si doar cu paine (fara garnitura) ca un sandwich :)

    Toate cele bune.

  4. DRaga Elena ! Buna dimineata ! Azi voi incerca Sa fac si eu retet propusa de tine
    Cu Drag
    Mihaela

    PS. Am Sa scriu diseara Cum mi- a iesit '

  5. Buna am un piept mare de pui, cum crezi merge dupa a ta receta daca incerc cum va iesi?

  6. Eu cred ca va iesi foarte bun

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>