Fettuccine cu legume

Print Friendly, PDF & Email

Fettuccine cu legumeNu imi amintesc sa fi avut de prea multe ori abordarea: "hai repede s-o fac ca nu prea am chef de bucatareala". Astazi s-a intamplat. Desi cam tot ce am facut a fost la voia intamplarii si din instinct, Dumnezeu a tinut cu mine si in 30 sau 40 de minute a iesit ceva pe care v-as ruga sa incercati pentru ca am convingerea ca nu o sa regretati.

1/2 pachet de fettuccine (le-am cumparat de la MegaImage)
2 cepe albe potrivite taiate cuburi
2 morcovi potriviti taiate felii
1 rosie decojita si taiata cubulete
1 pahar cu sos de rosii
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de ulei de susan
o lingurita de busuioc macinat
sare

Ceapa si morcovii i-am pus la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Dupa maxim 15 minute am facut focul mic, am pus ghemotoacele de fettuccini si am acoperit partial oala cu un capac. Dupa inca vreo 15 minute, cand pastele erau aproape gata, am pus rosia, am amestecat si am mai lasat la foc - de aceasta data fara capac - cred ca inca 5 minute. In aceasta faza pastele deja absorbisera majoritatea apei, iar mancarea nu arata a supa. Am pus uleiul de masline si cel de susan, busuiocul, am amestecat si am rasturnat mancarica intr-un vas yena.

Au iesit doua portii zdravene. Prima s-a dus... mai pe seara urmeaza a doua :)

Pofta mare!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>