Ciuperci umplute la cuptor (varianta 2)

Print Friendly

O colega de serviciu a facut ciuperci umplute la cuptor dupa o reteta diferita de cea care am folosit-o eu (https://www.eana.ro/ciuperci-umplute-la-cuptor-baked-stuffed-mushrooms/). I-am promis ca o sa incerc si eu reteta ei si ca o sa o pun aici cu parerile mele (eventual si sugestii daca voi avea). Din capul locului trebuie sa spun ca reteta initiala a suferit mici modificari, asta pentru ca nu am avut toate ingredientele care le-a folosit ea. De exemplu, nu am avut muschi file dar am folosit bacon, nu am avut smantana de casa dar am folosit iaurt grecesc.

Parerea mea este ca ciupercile au iesit foarte bune. Am cateva sugestii care cred ca ar face ciupercile si mai gustoase: usturoiul tocat trebuie pus cat mai la urma sa-si pastreze gustul, o legatura de patrunjel tocata marunt si amestecata cu compozitia ar da o savoare deosebita la final.

Acum hai sa vedem ce am facut eu aseara :)

Ingrediente:
7 champignioane mari (aproximativ 700g)
200g de bacon
2 cepe micutele
4 catei de usturoi
150g iaurt grecesc
7 felii de cascaval
piper alb
jumatate de pahar de vin alb sec
1 ardei gras rosu
rosii cherry
ulei de masline

Ingredientele

Am curatat si tocat ceapa, ardeiul gras si coditele de la ciuperci si le-am pus la calit intr-o tigaie la calit pentru 5 minute.

Ceapa, ardeiul gras si coditele de la ciuperci

Ceapa, ardeiul gras si coditele de la ciuperci

Cand legumele s-au calit am adaugat baconul taiat cubulete si vinul si am tinut pe foc pentru inca vreo 10 minute.

Cubuletele de bacon si vinul

Cubuletele de bacon si vinul

Am adaugat si iaurtul, usturoiul tocat marunt si piperul alb macinat, am amestecat si am mai tinut pe foc inca 10 minute, chiar 15 minute.

Iaurtul grecesc

Am umplut palariile ciupercilor cu compozitia obinuta mai devreme, si le-am asezat intr-o tava (tava am acoperit-o cu hartie de copt).

Palariile umplute

Peste fiecare ciuperca se pun feliute de rosii cherry si am bagat tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.

Rosiile cherry

Dupa ce am scos tava, am pus cate o felie de cascaval peste ciuperci, ca in poza, si am bagat inapoi la cuptor pentru inca 2-3 minute, suficient cat se se topeasca cascavalul.

Ciuperci umplute la cuptor

Pofta buna.

  1. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Imi plac de asemenea micile tale modificari. Bravo Ionut.

  2. Multumesc. Astept sa incerci retete si de la mine de pe site si sa imi spui ce parere ai de rezultat.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>