Dakdoritang - Tocanita picanta de pui cu legume

Print Friendly, PDF & Email

Faceam pe leul acum aproape un an de zile in urma! Nimeni nu mai era ca mine! Mandru! Tantos! Increzator ca viata o sa fie la fel de simpla! "Viata mea nu se va schimba foarte mult dupa ce se va naste copilul" asa ziceam... Pai pana sa se nasca copilul puteam sa fac o mancare (de fapt cam orice) si la miezu' noptii. Nu era nicio problema... Acum in schimb, dupa ce adoarme Victoria (adica in jur de 9 seara) gata! Ma transform in tigru! Mers in patru labe si fara zgomot. In principiu cand nu doarme nu sunt probleme - fetita e cumintica, linistita, se joaca, cu sau fara jucarelele ei, mai chiuie sa-si exerseze glasul si vorbitul, chestii d'astea de bebe.

Astazi am venit de la serviciu, am dat o tura cu carutul pe afara (tre' sa se laude si tata cu fetita lui frumoasa si sa bage regretul in gagicile din cartier). Dupa ce s-a plictisit Printesa, am adus-o sus si am echipat-o pentru mancarea solida de seara. Ei bine, in timp ce ea manca niste para, castravete, rosie curatata de piele si samburi si nu mai stiu ce, ne-am apucat de treaba: o reteta inspirata din bucataria coreeana.

Am pus ingredientele la un loc si hai taica ca nu se stie cat timp avem la dispozitie.

1kg de ciocanele si aripi de pui
3 fire de ceapa verde tocate mediu
5 catei de usturoi zdrobit marunt
1 gogosar taiat cubulete maricele (hai sa zicem 10 - 15 de bucati)
1 morcov taiat in 4
2 cepe galbene
2 cartofi taiati mare de tot (in doua, maxim trei bucati)
2 linguri de fulgi de ardei iute
1 lingura de pasta coreeana de ardei iute - noi am avut-o de aici
1 lingura de sare

Nota: ultimele 3 ingrediente (fulgii de ardei, pasta iute si sarea) se pot inlocui cu pasta de ardei iute ungureasca (Eros Pista Hot Paprika). Atentie mare, ma repet, nu se mai adauga sare deoarece aceasta pasta este suficient de sarata.

Intr-o oala de ceramica am pus ciocanelele si aripile, dupa care am asezat si inserat deasupra celelalte legume – prazul, usturoiul, gogosarul, morcovul, ceapa si cartofii...

Carnea si legumele

Carnea si legumele

Carnea si legumele

Carnea si legumele

Am presarat fulgii de ardei iute, sarea si pasta iute...

Fulgii de ardei iute, pasta de ardei iute si sarea

Am pus apa pana s-au acoperit legumele...

06.-Am-pus-apa

Am pus la foc, am acoperit vasul cu un capac si din momentul in care a inceput sa fiarba la foc mic am tinut fix 45 de minute.

Dakdoritang - Tocanita picanta de pui cu legume

Se mananca cu garnitura orez fiert. Credeti-ma ca e foarte foarte buna tocanita. Carnea cel putin e dementiala.

PS: Imi pare rau pentru calitatea slaba a pozelor, aparatul foto, chiar asa vechi cum era, a decis ca trebuie sa iasa la pensie, asa ca am folosit telefonul meu vechi, antic si de demult, cum ii spun colegii mei de serviciu :)

  1. dragă colega, păi mă speriaşi zău! crezui că o să mă apuce urletu' de iuţeală pe acilea prin firmă... mneaaah... soft, mon cher, soft!
    dar declar acilea cu mâna pe oliţă: ţi-a ieşit absolut delicioasă! like!
    hai, pottă adecvată, tovarăşe!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.