Sub egida "de ce sa facem un singur lucru bine dintr-o data, cand putem sa ne apucam de mai multe cu riscul sa nu iasa nimic bine", doar eu sunt de vina ca m-am implicat (cu voia mea sau nu) intr-o bucatareala de mare avengura, intr-un moment de lene maxima. In conditii diferite nu as fi avut nimic impotriva, dar acum parca nu ma simteam in largul meu. Apropos... ce am spus eu cand am postat cealalta reteta legat de finalul acelui serial coreean?! Am spus "la final, el va ramane cu ea"... Am avut dreptate. Au ramas impreuna... Nu este niciun post de scenarist liber?! :)
Totusi sa lasam scenariile de film si sa trecem la lucruri serioase, adica Dak Jorim, sau inca o incercare de a explora bucataria coreeana.
6 ciocanele de pui (o caserola)
2 cepe medii taiate pestisori
4 cartofi taiati cubulete mari (ca pentru cartofi natur)
2 morcovi (taiati mai "grosolan" nitel)
ulei de palmier
o lingura ulei de susan
jumatate de pahar de vin alb sec
sare
piper
Pentru sosul iute:
1 lingurita de Gochugaru - fulgi de ardei iute - dar se poate folosi cu incredere boia iute
1 lingura de pasta Gochujang (este practic o pasta destul de iute facuta in principal din faina, orez dulce, boia iute, praf de soia, sare, apa, usturoi, ceapa)
3 catei de usturoi zdrobiti
o lingura de sos de soia
Pentru inceput am marinat pulpele de pui in amestecul de sare, piper, vin si ulei de susan si le-am tinut pentru 15 minute la frigider. Cat timp pulpele au stat la rece, am amestecat ingredientele pentru sosul iute.
Intr-o cratita maricica am pus pulpele si uleiul de palmier. Am acoperit cu apa astfel incat langa ele sa poata fierbe si legumele.
Am adaugat sosul iute...
... si am lasat fiert la foc mic pana cand puiul a devenit fraged, cam 30 de minute. Am pus apoi si legumele...
si am lasat la foc mic inca 20-30 minute sa fiarba bine si legumele si sa mai scada sosul.
Pofta buna.
P.S. In mod traditional se serveste cu orez si kimchi (salata picanta de varza murata). Noi am fost mai "fomisti" si profani, asa ca am mancat-o cu paine.
0 Comentarii.