Curcan stir-fry

Print Friendly

Cu deviza "servicii prompte si rapide" m-am apucat sa fac o reteta foarte simpla, dar in acelasi timp extrem de buna si gustoasa. Este o mancare frumos colorata si cu forme "distractive" pentru manutele mici ale Victoriei. In afara de o lingurita de ulei de susan pe care unii il pot considera mai deosebit - si prin urmare sa nu il aiba in casa - am folosit doar ingrediente clasice pe care daca nu le aveti in casa, le puteti procura foarte usor de la orice supermarket.

500g de piept de curcan taiat fasii
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben sau verde
1 telina
jumatate de conserva de porumb baby (baby corns)
4 catei de usturoi
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de ulei - eu am folosit ulei de porumb, da puteti folosi ce aveti in casa - ulei de masline, de floarea soarelui

Am inceput cu usturoiul pe care l-am curatat si l-am taiat foarte foarte subtire dupa care l-am presat cu lama cutitului pana a devenit translucid. Porumbul l-am taiat pe lung in sferturi, iar restul legumelor le-am taiat Julien. Intr-un vas wok (se poate folosi orice fel de tigaie mai inalta si neaderenta) am pus la incins, la foc mai degraba mare decat potrivit, uleiul de susan si uleiul de porumb. Cand uleiul s-a incins bine, am pus in wok morcovii, ardeii si porumbul.

Morcovii, ardeii si porumbul

Dupa maxim un minut, in care am amestecat continuu, am adaugat si usturoiul si telina.

Telina si usturoiul

Dupa inca un minut de amestecat continuu, am adaugat si pieptul de curcan si am tinut la facut inca vreo 3-4 minute, pana cand carnea s-a facut in profunzime.

Pieptul de curcan

Curcan stir-fry

Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>