Sa fie sanatos, sa fie bun la gust, sa arate bine si sa fie gata si relativ repede?! Va prezint mai jos reteta castigatoare.
100g cuburi de soia
2 cepe potrivite taiate pestisori
1 ardei gras rosu taiat feliute
3 linguri de sos de soia
un varf de lingurita de pasta de ardei iute
cateva buchetele de broccoli
aproximativ 250g de spaghete
2 linguri de ulei de masline
Am inceput prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu apa in care am mai pus si putina sare. Pe urma am pus la fiert cuburile de soia (la abur) - daca le fierbeam in apa, se imbibau si deveneau ca o guma de mestecat (nimeni nu-si doreste asa ceva in mancare, nu?!). Ca sa impusc doi iepuri dintr-un foc, peste cuburile de soia, am pus la fiert si acele cateva buchetele de broccoli.
Intr-o tigaie am turnat un pahar cu apa, am adaugat ceapa. Am acoperit tigaia cu un capac si am lasat la foc mic pana ceapa a devenit alba, moment in care am mai turnat un pahar cu apa si am pus si ardeiul. ATENTIE: legumele nu se calesc in ulei, uleiul se pune la final pentru gust.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat cuburile de soia (care au fiert intre timp), sosul de soia si pasta de ardei iute si am amestecat cu drag si spor.
Au urmat buchetelele de broccoli maruntite cat de cat...
La final am scos strecurat pastele si le-am spalat cu apa rece si le-am pus in tigaie.
Am pus si uleiul de masline, am amestecat - cu mare dificultate (a iesit o cantitate prea mare pt tigaia mea) - si voilà Spaghete cu legume si cuburi de soia.
Pofta buna!
0 Comentarii.