Gulas de curcan cu sos caramel

Print Friendly, PDF & Email

Si eu, ca toata lumea, am momente in care habar nu am ce sa mai fac de mancare. Cand ma apuca un astfel de moment, ma duc frumusel la calculator si incep sa "rasfoiesc" retele si pozele cu ce am mai gatit pana atunci. Chit ca fac o reteta noua sau nu, dar o idee ceva tot trebuie sa-mi vina. Ei bine, rasfoind zilele trecute folder-ul cu pozele cu mancare am gasit pozele de la aceasta reteta, reteta pe care am uitat s-o postez aici. In trecut am mai gatit ceva oarecum similar, dar de data aceasta am avut o alta abordare. Hai sa vedem cum am procedat in cazul de fata...

1/2 caserola de gulas de curcan (aproximativ 700g)
o ceapa taiata pestisori
jumatate de pahar de zahar brun
aproximativ 10 catei de usturoi taiati feliute.
3-4 linguri de sos de peste

Am inceput prin a topi zaharul la foc foarte mic intr-un vas woc. Acesta este un proces destul de migalos si recomand sa va inarmati cu multa rabdare. Rabdare de chinez batran cum zice Monika.

Am pus zaharul la foc mic

Zaharul a inceput sa se topeasca

Zaharul a inceput sa se topeasca

Pe masura ce zaharul incepe sa se topeasca puneam cate un sfer de pahar cu apa si amestecam usurel cu o lingura de lemn.

Am adaugat putina apa

Am tot repetat aceasta operatiune pana s-a topit tot zaharul.

Zaharul topit

In acest moment am trecut cu succes peste faza migaloasa a retetei :) Am facut focul potrivit si am adaugat sosul de peste si gulasul de curcan.

Am adaugat gulasul de curcan

Dupa ce gulasul s-a facut am adaugat ceapa...

Ceapa

Cand ceapa s-a facut, am adaugat si usturoiul si mai lasat cateva minute la foc potrivit.

Gulas de curcan cu sos caramel

Se poate manca cu garnitura orez fiert, taitei de orez sau, de ce nu, cartofi fierti.

Gulas de curcan cu sos caramel

Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>