Somon pe pat de sare cu taitei de orez si legume

Print Friendly

Somon prajit cu garnitura taitei si legumeCand am pregatit File de pastrav la cuptor pe pat de legume, am spus ca o sa mai pregatim si ceva cu somon.  Ei bine de data asta am facut somon pe pat de sare cu taitei de orez si legume.

1 bucata sanatoasa de file de somon
un pachet de taitei de orez subtiri
un pachet de mix de legume congelate

Am presarat sare de mare grunjoasa intr-o tigaie si am pus somonul la prajit cate 5 minute pe fiecare parte. Va recomand ca prima oara sa puneti la prajit pe partea cu pielea pentru ca atunci cand intoarceti somonul sa se rupa. Daca e cazul mai presarati putina sare.

Taitetii de orez i-am spus intr-o oala cu apa calda la inmuiat 5 minute. Atentie... nu i-am pus la fiert, ci doar la inmuiat.

Intr-un vas wok, la foc mic, am pus 1/2 pahar cu apa, un varf de cutit de sare si legumele congelate. Am tinut wok-ul la foc aproximativ 15 minute, suficient cat se faca legumele. Nu uitati sa mai si amestecati din cand in cand in wok. Cand legumele erau gata am pus si taiteii de orez, scursi, am amestecat de doua trei pentru a nu se taia taiteii si am mai lasat la foc inca 1 minut.

Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>