Dulceata de ghimbir

Print Friendly, PDF & Email

Mie imi place ca atunci cand ma apuc de o treaba s-o duc la bun sfarsit fara prea multe discutii si cat mai repede. Daca m-am apucat sa fac sirop de ghimbir si ce a fost mai "greu" a trecut, pentru inca 10 minute in plus cum sa nu fac si o dulceata de ghimbir?

2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului (vezi reteta de sirop de ghimbir)
350g miere

Ghimbirul ramas dupa extragerea siropului

In cazul in care mierea este zaharisita, se topeste si se lasa 4-5 linguri de-o parte, iar restul se amesteca cu ghimbirul foarte foarte bine.
Compozitia se goleste intr-un borcan si se apasa cu o lingura sa nu ramana goluri de aer.

Ghimbirul amestecat cu mierea

Deasupra se adauga restul de miere, astfel la suprafata formandu-se o pelicula protectoare.
Borcanul se capseaza si depoziteaza in camara la racoare.

Dulceata de ghimbir

Cum si cu ce se poate manca?! Hmm... modalitati sunt o multime... Se poate consuma cu paine prajita langa un pahar cu lapte, sau pusa peste un un piept de pui/curcan la gratar cu garnitura cartofi cu rozmarin...

Pofta buna!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.