Mie imi place ca atunci cand ma apuc de o treaba s-o duc la bun sfarsit fara prea multe discutii si cat mai repede. Daca m-am apucat sa fac sirop de ghimbir si ce a fost mai "greu" a trecut, pentru inca 10 minute in plus cum sa nu fac si o dulceata de ghimbir?
2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului (vezi reteta de sirop de ghimbir)
350g miere
In cazul in care mierea este zaharisita, se topeste si se lasa 4-5 linguri de-o parte, iar restul se amesteca cu ghimbirul foarte foarte bine.
Compozitia se goleste intr-un borcan si se apasa cu o lingura sa nu ramana goluri de aer.
Deasupra se adauga restul de miere, astfel la suprafata formandu-se o pelicula protectoare.
Borcanul se capseaza si depoziteaza in camara la racoare.
Cum si cu ce se poate manca?! Hmm... modalitati sunt o multime... Se poate consuma cu paine prajita langa un pahar cu lapte, sau pusa peste un un piept de pui/curcan la gratar cu garnitura cartofi cu rozmarin...
Pofta buna!
0 Comentarii.