Cannelloni

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

Pentru canneloni:
- 1 pachet cannelloni (eu am folosit Panzani - are 21 tuburi)
- 1 cutie rosii tocate
- 700 gr carne tocata (eu am pus vita si porc)
- sare, piper
- nucsoara
- 1 ceapa mare
- busuioc
- 300gr cascaval

Pentru sosul bechamel:
- 100 gr unt
- 4 linguri faina
- 600 ml lapte
- sare, piper

Dupa ce se caleste ceapa se adauga carnea, sarea, piperul, nucsoara si busuiocul. Cand carnea este aproape gata se adauga rosiile tocate si se lasa pe foc pana cand sosul format scade. Se umplu tuburile de cannelloni cu amestecul de carne (acesta racindu-se in prealabil).
Sosul bechamel se face topind untul intr-o craticioara, apoi adaugand faina in ploaie si amestecand cu un tel (face cocoloase foarte repede). Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga laptele rece, sarea si piperul si se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand continuu (aprox 10 min).
Se aseaza intr-o tava un rand de cannelloni, peste cannelloni se rade cascaval, se adauga sos bechamel apoi iar un rand de cannelloni iar cascaval ras, sos bechamel iar la sfarsit se adauga apa cat sa treaca cu unul-doi milimetri peste ultimul rand de cannelloni si deasupra se rade cascaval. Se tine la cuptor, la flacara mare pana se rumeneste (aprox 30-40 min). Se serveste fierbinte, eventual cu iaurt sau smantana.

Multumesc Andreea

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.