Prajitura Pavlova

Print Friendly, PDF & Email

Prajitura pavlovaPrajitura Pavlova trebuie sa fie crocanta la exterior (ca o bezea) si moale in interior (ca marshmallow-ul sau ca galustele din "lapte de pasare"). Prajitura se poate pastra simpla (fara frisca si fructe) la loc uscat si rece aproximativ 1 saptamana. Din graba nu am facut poze procesului tehnologic dar este foarte foarte simplu daca urmam regula de aur pentru bezele: vasul in care va fi mixata compozitia sa fie complet degresat.

Ingrediente:

- 240 gr albus ou la temperatura camerei
- 400 gr zahar pudra
- 2 linguri amidon
- 1 lingurita otet
- esenta vanilie

Mod de preparare:

Se bat albusurile foarte bine intr-un vas (cam 10 minute, chiar daca am obtinut efectul dorit - daca intoarcem vasul invers compozitia nu cade - inainte de acest termen). Pentru a avea rezultate optime, vasul trebuie sa fie curatat de orice urma de grasime. Se adauga cate o lingura, max 2 de zahar si se mixeaza pana la topirea acestuia in totalitate. Dupa incorporatea zaharului se adauga amidonul, esenta si otetul si se incorporeaza cu o paleta (sau lingura) de jos in sus incet, avand grija sa nu se lase compozitia.

Se aseaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt si se baga la cuptor (preincalzit la 110C sau treapta 1/2 a cuptorului cu gaz - eu nu am 1/2 deci am pus la 1), unde se coace - ideal 1h - pana se formeaza o crusta la exterior si incepe sa se coloreze usor (eu am lasat-o mai mult fiindca am crezut ca nu s-a facut - desigur ca trebuia sa o opresc mai devreme). Dupa coacere se opreste cuptorul si se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa, altfel prajitura se va lasa la mijloc.

Dupa racirea completa (sau inainte de servire in cazul prajiturii pregatite inainte cu cateva zile) se adauga frisca peste prajitura si fructe. Se mai poate adauga si sos de fructe (cumparat sau obtinut din pasarea acestora cu ajutorul unui blender).

Prajitura pavlova

Multumesc Andreea

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.