Biscuiti glazurati

Print Friendly, PDF & Email

Biscuiti glazuratiIngrediente:

Pentru biscuiti:
- 250g faina
- 1/2 lingurita praf copt
- sare cat puteti lua cu varful degetelor
- 120 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar tos
- esenta vanilie, coaja lamaie, coaja portocala
- 2 oua mici sau unul mare

Pentru glazura:
- 3 linguri lapte
- 3 linguri miere
- coloranti alimentari
- zahar pudra cam 200-300 gr

Mod de preparare:

Se amesteca faina, sarea si praful de copt intr-un vas. Separat, se bate untul pana devine spuma. Se adauga zaharul, ouale, esenta si coaja de lamaie si portocala apoi si amestecul de faina, preparat mai devreme (va trebui sa renuntati la mixer fiindca aluatul va deveni coca si va fi prea tare pentru a fi mixat. Continuati framantarea cu mana pana la omogenizarea completa a ingredientelor). Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati, se invelesc bucatile in folie alimentara si se dau la rece cel putin o ora.

Dupa ce coca s-a intarit (deci cel putin o ora in frigider), scoatem una dintre cele 2 bucati si o intindem (grosime 1 cm) pe o plansa presarata cu faina. Se taie apoi cu formele dorite, se aseaza in tava (in care am pus hartie de copt) si se coc la 180C/gaz 5 aprox 10 minute, pana ce biscuitii sunt rumeniti usor. Se lasa la racit.

Cat timp biscuitii sunt la racit (la mine a durat putin ca i-am scos pe balcon si era frig cand i-am facut) se prepara glazura. Am ales o glazura fara ou (de obicei pentru astfel de glazuri se foloseste albusul de ou) deoarece a mancat si Vlad si eu am oroare de combinatia copil mic-ou nepreparat termic. Se amesteca laptele cu mierea pana la omogenizarea completa, se adauga arome daca se doreste si se incorporeaza treptat zaharul pudra. Pentru glazurare recomand obtinerii consistentei compozitiei de clatite, pentru scris recomand consistenta albusurilor batute cu zahar (ca ptr bezea) - nu am apucat sa fac poze, scuze. Se separa in boluri si se coloreaza diferit. Se adauga zahar pudra daca e cazul - eu am folosit colorant lichid si a trebuit sa adaug. Se glazureaza biscuitii doar dupa ce s-au racit, cu o pensula sau cu lingurita (se pune in centrul biscuitelui putina glazura si se intinde cu lingurita - se va omogeniza de la sine)

Multumesc Andreea

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>