Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
o conserva de fructe din cocktail
150 g unt
150 g zahar
2 oua
250 faina
25 g nuca cocos
1 pliculet de praf de copt
4 linguri de zeama de lamaie
pentru glazura 100 g zahar pudra si compotul de la conserva
Am scos fructele din conserva si le-am scurs bine.
Untul la temperatura camerei l-am batut cu zaharul, un fir de sare si ouale pana s-a topit zaharul.
Intr-un alt bol am amestecat faina, nuca de cocos taiata cubulete si praful de copt. Dupa ce am amestecat bine, am turnat compozitia de unt si am omogenizat. La final am adaugat fructele si cele 4 linguri de zeama de lamaie.
Aluatul l-am turnat intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu gris (eu l-am pus intr-o forma de tort mica) si l-am bagat la cuptorul preincalzit la 200C, pana devine rumen si testul cu scobitoarea iese ok.
Dupa ce l-am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca, am turnat peste prajitura un amestec din zahar pudra cu compotul din conserva (amestecul trebuie sa fie vascos).
Pofta buna!
Multumesc Anca
0 Comentarii.