Oradea, Baile 1 Mai, Baile Felix - ianuarie 2011

Print Friendly, PDF & Email

Cine nu a experimentat baile termale nu are cum sa intelega pe deplin starea de relaxare care ti-o pot aduce. E ceva foarte frumos. Sunt altii care pot descrie zona la care fac referire mult mai bine decat mine, plus ca nu este scopul acestui blog prezentarea zonei si efectele curative ale apelor termale de acolo.

Acesta este al treilea an cand mergem la Baile 1 Mai / Baile Felix, deci as putea spune ca am ajuns sa cunosc destul de bine locurile, cam ce poti face pe acolo si pe unde poti manca bine. Oricat de mult mi-ar placea unele lucruri, acestea se mai schimba, nu raman mereu aceleasi.

Am spus si intr-un articol anterior, ca la restaurantul hotelului Perla lucrurile incepusera sa se schimbe. Si anul acesta s-au schimbat, dar din pacate nu in bine ci in rau. Nu stiu, dar si poate pentru ca noi aveam alte asteptari. Cand am ajuns in Baile 1 Mai ne-am oprit la Perla sa mancam. Pui marengo cu ciuperci si masline si piure de cartofi

Pui marengo cu ciuperci si masline si piure de cartofi

Ce pot spune?! Mult prea sarat pentru gustul meu, am asteptat extrem de mult, ospatarul parca avea ceva personal cu noi. In fine... ne-am zis ca poate avea o zi proasta. Am venit peste cateva zile sa mancam ceva la micul dejun. Iar lucrurile pareau sa mearga prost. A venit o chelnarita care ne-a gonit efectiv de la nefumatori pentru ca este o "sedinta politica". Ne uitam in stanga, ne uitam in dreapta, in afara de cativa "politicieni" nu era nimeni. O multime de mese. Pai si unde sa ne asezam? Pai la asemenea intrebare asa raspuns: "La fumatori". Ok, comandam, asteptam pentru doua omlete si doua ape plate mai bine de 20 de minute.

Omleta cu sunca si cascaval

Omleta cu ceapa

Au fost extrem de bune, nu vreau sa-l manii pe D-zeu. Dar totusi... 20 de minute pentru 2 omlete in conditiile in care restaurantul era aproape gol? Prea mult! Decizia: nu mai venim aici...

Dar unde sa mergem? La doi pasi de Hotel Perla, pensiunea Allegria. Am mai fost si chiar ne-a placut, motivul pentru care nu am revenit mai des este un mister.

Cotlet special cu sos de cascaval si sote de morcovi baby cu unt

Piept de pui cu gorgonzola si rosii cherry si cartofi aurii

Daca tot eram in Baile 1 Mai era pacat sa nu ne oprim macar o data la Pensiunea Empire sa mancam o Supa de ceapa si o Tocanita de vita cu galuste de casa.

Supa de ceapa

Tocanita de vita cu galuste de casa

Cineva din zona ne-a recomandat un restaurant in Oradea si un restaurant in Baile Felix. "In Baile Felix puteti sa mancati foarte bine si foarte ieftin la restaurantul din centru statiunii... nu mai tin minte cum se numeste, si in Oradea la un pub pe langa Primarie, parca Queen's ii zice. Nu aveti cum sa le ratati!". Perfect, hai sa vedem despre ce e vorba. Ne-am dus la restaurantul recomandat in  Felix ca tot eram prin apropiere. Restaurantul se numeste Casa Romaneasca. Meniul mi s-a parut interesant cu atat mai mult cu cat am vazut ca aveau meniul zilei (felul intai, felul doi, desert, salata si o apa la 12 lei), dar prima oara cand intru intr-un restaurant imi place sa iau ceva mai deosebit sa ma lamuresc ce stie bucatarul. Am luat asa: Friptura de iepure impanata in sos de vin cu cartofi taranesti, Muschiulet de porc in sos vanatoresc cu cartofi copti, Salata asortata de muraturi. Senzational. Am doar cuvinte de lauda.

Friptura de iepure impanata in sos de vin cu cartofi taranesti

Muschiulet de porc in sos vanatoresc cu cartofi copti

Muraturi

Hai sa vedem si cu meniul zilei cum se descurca. Marti: supa de pui, pulpe de pui cu cartofi pai, salata si desert. Miercuri: ciorba de perisoare, tocanita gulas porc si mamaliguta, salata si desert. Vineri: bobgulas, ficatei sote, orez, salata si desert. Eu nu prea sunt fan ficatei si am decis sa nu iau meniu, ci Portmoneu de pui cu cartofi copti.

Supa de pui Pulpe de pui cu cartofi pai
Ciorba de perisoare Tocanita gulas porc cu mamaliguta
Bobgulas Ficatei sote si pilaf
Portmoneu de pui si cartofi copti desert

Intr-o seara am decis mergem si la acest Queen's sa vedem despre ce e vorba. Din pacate pentru mine nu am putut sa beau si eu o bere. Mancarea foarte buna, portiile generoase, atmosfera placuta, angajati politicosi si un meniu bogat. Din varietatea de oferte culinare am ales: Cotlet de porc lyonnaisse cu garnitura queen's si Pui marinat in sos de miere si mustar cu carofi aurii

Cotlet de porc lyonnaisse cu garnitura queen's

Pui marinat in sos de miere si mustar cu carofi aurii

Din pacate vacanta noastra a fost scurta, dupa o saptamana, ne-am vazut nevoiti s-o pornim la spre casa. In drumul nostru ne-am oprit la Marghita, la Lacrimioara si la Gyuszi unde am fost tratati regeste.

Sunculita, pastrama, carnati Snitele, ardei gras si branza feta Pui cu lamaie

Ultima noapte am petrecut-o la Akos si la Dalma la Cluj. Si cum inainte de baut trebuie sa mananci ceva... Piept de pui cu orez si legume... Excelent.

IMG_5607

Duminica dimineata am pornit spre casa. Si acum il aud pe Mircea cum spunea: "Vrei sa mananci bine cand esti pe drum?! Ai indoilei unde sa te opresti?! Sa nu ai! Unde vezi camioane oprite acolo te opresti si tu. Nu exista ciolan de porc cu fasole mai bun ca in zona Sibiului. Te opresti la Miercurea Sibiului". Noi ne-am oprit la Hotel Rin unde am cumparat exact ce ni s-a recomandat. Noua ne-a placut extrem de mult. Servirea a fost mai mult decat exceptionala. Probabil altii au alte pareri, nu stiu, si acum nu ma intereseaza.

Ciolan de porc cu fasole

Sper ca v-au facut pofta imaginile, noi sigur ne-am delectat mancand si pozand.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.