Miel la protap

Print Friendly

Un miel de 10 kg se pune la bait cu 2-3 zile inainte de preparare. Baitul l-am facut asa:
2l vin alb
6 cepe taiate in sferturi
usturoi
oregano din belsug
sare
piper
ulei de masline cam 1/2 l
slaninuta

Am pus mielul in acest bait si l-am tot rotit sa fie bine patruns. L-am impanat cu slaninuta afumata.
Dupa 3 zile de stat in acest bait, am facut focul si l-am fript. Cu totul operatiunea dureaza 7-8 ore.

Multumiri Doamnei Adriana.

  1. Chiar trebuie incercat mielul la protap. Va garantez ca a fost un deliciu!!!
    Si sa va spun ceva: eu nu suportam carnea de miel... nici nu vroiam sa aud de asa ceva!!
    Propun sa punem mana de la mana, sa cumparam mielul si mai apoi sa tragem o fuguta la dna Adriana!!
    Ce spuneti dna Adriana?? Ne primiti??!!

  2. asa este, mielul la gratar este mancarea zeilor olimpieni, dar...
    -nu mai mixati grasimea de porc (afumatura ) cu grasimea placute a mielului;
    -folositi la "imbalsamare" si salvie proaspata , 2-3 portocale taiate felii, usturoi verde
    pofta buna!

  3. Multumesc pentru sugestie, desigur ca la urmatorul miel la protap vom incerca varianta propusa de tine.

  4. fara rozmarin se pierde cel putin 20% !!!!!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>