Compot de struguri

Print Friendly, PDF & Email

Compot de struguriToata lumea stie sa faca compot... Nu ca ar fi greu, dar daca vrei sa iasa un compot deosebit mai trebuie sa folosesti si cateva trucuri. Compotul de struguri dupa reteta clasica (pui apa, pui zahar si fierbi strugurii) e cam fad si fara gust - cu atat mai mult daca sunt struguri din comert, si nu de curte. Nu vreau sa supar pe nimeni aici, dar strugurii nu dau aroma si miros compotului cum fac alte fructe, ca de exemplul piersicile. Sa va spun din ce si cum am facut eu compotul de struguri, care a iesit cu adevarat deosebit.

Am spalat bine strugurii (aproximativ 2 kilograme) sub jet de apa rece, i-am desprins boabele de pe ciorchine si le-am pus intr-o oala de 5 litri. Am adaugat zaharul (7 linguri de zahar brun), am umplut oala cu apa si am pus-o la fiert. Pana aici este reteta clasica, nu? Cand a inceput sa fiarba, am adaugat in oala o limeta taiata felii, un pliculet de zahar vanilat si ingredientul secret, 5 cuisoare. Dupa 10 miunte am oprit focul, si pentru ca borcanele lipseau cu desavarsire din casa am exclus varianta "compotului pentru iarna", am lasat la racit, am pus zeama in sticle, iar fructele le-am mancat ca atare.

Intr-o zi calduroasa de vara este o placere senzationala sa bei zeama de la acest compot rece, scoasa de la frigider.

  1. este metoda clasica cu ceva imbunatatiri,,,cred ca este mai aromat acest compot :smile:

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.