Sos de visine

INGREDIENTE:
50g de unt
2 linguri de faina
3 linguri de smantana
400g compot de visine
sare si zahar dupa gust

Intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se adauga compotul de visine, la foc mic, 15-20 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare, se pun cateva linguri de apa. Cand sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smantana si se potriveste cu sare si zahar.

Se serveste cu rasol sau friptura cu garnitura piure de cartofi. Pofta buna.

1 Comentarii.

  1. Pentru sosul de visine permiteti-mi sa vin cu o completare.

    Se pune la fiert apa cu zahar, dupa dorinta. O data ce au fiert cam 2-3 minute, se aseaza visinele si se fierb putin, apoi se adauga amidon, ca sa obtinem o compozitie de sos mai gros, iar dupa un minut, doua de fiert a sosulsui se adauga in el doua linguri de smantana ( luata de la piata, de la femei, consistenta si gustoasa) Sosul obtinut este deosebit de rafinat si gustos.
    Pofta buna!