Supa de gaina

Print Friendly, PDF & Email

Acum ca toata lumea stie ce inseamna concediu sa purcedem mai departe.

Nu stiu exact ce s-a intamplat asta noapte dar nu am putut sa dorm bine absolut de loc. Ba ma bazaia un tantar pe la urechi, ba visam tot felul de chestii care de care mai ciudate, ba spre dimineata trecea cate un nene cu un junghi de dacie pe strada intr-o zarva greu de descris, ba, ba, ba... Cand m-am "trezit" pe la vreo 7.30 dimineata imediat am fost luat la rost:

Lacrimioara: hai dragutule sa papi ceva...
Eu: dar abia ce m-am dat jos din pat, si nu intra nimic in mine
Lacrimioara: o tuica inainte si ai sa vezi ca intra!

Vazand ca nu e loc s-o sucesc neam m-am dus si am mancat... Un paharel de palinca inainte si dupa aia niste ceai, o branza foarte buna (nesarata, cumparata de la piata din Marghita), paine de casa pe vatra.

Imediat ce am terminat directia pat, sa stau nitel tolanit sa se digere mancarea aia. Interesant! Dar nici acum nu am reusit nicicum sa adorm. Asa ca am trandavit prin pat (sincer sa fiu eram suparat pe Monika pentru ca ea reusea sa doarma si eu nu).

Uite ca se face si ora 13.30 si hai la masa... Supa clara de gaina cu legume si taitei de casa facuta de soacra Lacrimioarei. O supa de gaina alergata prin gradina, nu d'aia de magazin. Unii oameni cum sunt eu, de exemplu, pun in supa carnea, morcovul, albitura... altii, pe de alta parte, prefera supa clara, doar cu taitei si abia dupa sa manance legumele si carnea sub forma de rasol de gaina... Reteta banuiesc ca e cea clasica, nu stiu, nu am intrebat... doar am mancat. Foarte buna.

Doritorii retetei ii rog sa-mi lase un comentariu sa pot intreba si eu la randul meu pe Lacrimioara.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.