Supa de legume

Print Friendly

Supa de legumeJoi dimineata am avut o pofta nemai pomenita de oua prajite. Prin urmare mi-am facut o omleta foarte buna. In momentul in care si seara am mancat o alta omleta cu slaninuta, organismul meu a spus: "baiat, nu ti se pare ca exagerezi?!". 6 oua intr-o zi e cam multicel, dar am zis ca nu am motive de ingrijorare.

Toate bune si frumoase pana a doua zi, cand m-am trezit cu niste pete rosii pe mine umflate ca la balamuc, care ma mai si mancau extrem de enervant. Evident ca nu am facut imediat legatura intre oua si pete si am pus mana pe telefon si m-am programat la doctor. Si uite asa, impreuna cu petele si bubele mele am ajuns la dermatolog. Lucrurile au decurs repede, simplu si fara discutii prea multe. Initial am dat vina pe o alergie produsa de o intepatura de insecta, dar nici pomeneala zice dna Doctor. Dupa ce m-a mai intrebat ce am baut, cat am baut, ce am mancat si cat s-a tras concluzia ca oualele alea multe sunt de vina.

Diagnosticul: urticarie acuta produsa de alergie alimentara.

Pai si eu ce fac in continuare? Pai ce sa faci?! Tratament cu pastile si creme (ca si asa imi "place" mie sa stau unsuros) si regim alimentar. Hai ca ma dau si cu creme, iau pastile, pana si injectii fac daca e nevoie, dar regimul alimentar este o lovitura sub centura de fiecare data. In principiu mi s-a interzis tot cu exceptia orezului, cartofilor si morcovilor (fierti), mere, pere si prune (astea crude), compot facut in casa, paine si salate. Da, stiu... fara carne de nicio culoare, fara pic de prajeala... Offf...

Ajuns acasa casc ochii prin frigider sa vad si eu ce pot sa fac de mancare care sa respecte regimul. Din acele "enorm de multe" variante am ales supa de legume si paine prajita. Interesant, nu?!

5 morcovi
3 fire de apio
3 cepe potrivite
4 cartofi
1 ardei gras rosu
3 linguri de ulei de masline
1 lingurita de sare
1 lingura de orez (ar fi trebuit sa folosesc niste fidea de orez - cred ca ar fi fost mai buna, dar nu e bai, incerc randul viitor pentru ca trebuie sa tin regimul asta vreo 2 saptamani)
1 lingura de ierburi a la provence
4 boabe de ienibahar
cateva fire de patrunjel

Am taiat legumele:
- morcovii si firele de apio rondele
- cartofii cubulete
- ceapa sferturi
- ardeiul gras patratele

si le-am pus intr-o oala (eu am folosit o oala de 4 litri). Am pus apa pana sus, uleiul, orezul si condimentele si am lasat oala acoperita cu un capac la fiert, la foc mic. Dupa 40 de minute am oprit focul, am lasat putin sa se raceasca si mi-am pus intr-un castron.

Am mancat supa impreuna cu cateva frunze de patrunjel deasupra si cateva felii de paine prajite. Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>