Delikat cu E necunoscut

Print Friendly, PDF & Email

delikat cu E necunoscutDelikat, pentru preparate din peste, are drept ingredient principal sarea, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele care sufera de afectiuni renale si cardiovasculare.
de Mihaela Ionescu
18/05/2009

Potentiatorul de aroma, monosodiu glutamat, are efecte adverse mai ales in cazul persoanelor cu maladii neurodegenerative, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, trebuie evitat de femeile insarcinate si care alapteaza, copiilor, astmaticii, celor cu aritmii cardiace, celor cu maladii dermatologice. Producatorul nu explica ce tip de sulfiti a folosit incalcand legislatia in vigoare cu privire la etichetarea alimentelor.

ETICHETA
Sare (max.31%), legume deshidratate (ceapa, usturoi, rosii, telina), condimente 16,5% (ardei rosu, piper negru, chimen, marar, coriandru), pesmet (faina de grau, extract de drojdie), faina de grau, potentiator de aroma (monosodiu glutamat E621), ulei vegetal, extract de lamaie, zahar, aroma (sulfiti-nr. nu se specifica exact ce fel de sulfit ), antiaglomerant (dioxid de siliciu E551).

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/delikat-cu-e-necunoscut-507990.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.