Stiati ca?!

Print Friendly

Daca nu aveti cu ce sa masurati, stiati ca:

  • o lingura de apa, vin, lapte, zeama de lamaie are 15g.
  • o lingura de faina (cu varf) are 25g.
  • o lingura de unt, margarina, untura are tot 25g.
  • o lingura de zahar tos are 30g.

Mai stiati ca?!

  • Ceara de pe haine poate fi scoasa daca se calca peste o foaie de ziar.
  • Legumele previn boala Alzheimer.
  • Vanatul ramane proaspat si isi pastreaza gustul nealterat daca este presarat cu cafea macinata.
  • Carnurile sarate se desareaza usor daca sunt spalate cu apa fiarta in care s-a dizolvat inainte zahar praf.
  • Pestii de balta isi pierd acel miros de namol daca se lasa cateva ore in apa amestecata cu sare si cu argila.
  • Gustul de namol al pestilor dispare foarte usor daca in apa in care ii gatiti se sting 2-3 carbuni de lemn.
  • Crapii pot fi transportati proaspeti la o distanta mare daca li se baga in gura un miez de paine inmuiat inainte in rachiu.
  • Tiparii mor mult mai usor daca, dupa ce sunt pescuiti, se baga intr-un vas ce contine apa si otet.
  • Sangele tiparilor este una dintre cele mai periculoase otravuri, care, daca patrunde, printr-o zgarietura sau rana, in sangele uman actioneaza mai repede decat veninul de vipera.
  • Mucegaiul de pe carnurile afumate se curata usor daca este frecat cu o saramura groasa. Acelasi procedeu, aplicat pe carnea proaspat afumata, o fereste sa faca mucegai.
  • Conservele pe baza de fructe trebuiesc puse inca o data la fiert daca celofanul de pe gura borcanelor incepe sa se umfle.
  • Mirosul de mobila lacuita si noua dispare atunci cand se pun pe rafturi vase cu lapte luat de pe foc si se inchid usile sau sertarele.
  • Zatul de cafea amestecat cu apa este un bun ingrasamant pentru planta de iedera.
  • Albusul de ou este cel mai sigur lipici. Acesta nu se desface nici trecut prin vapori de apa.

Mai multe informatii: www.miresici.ro, www.incasa.ro

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>