Rulada cu sare

Print Friendly, PDF & Email

Rulada cu sareRulada de cascaval cu sunca "Rocca Prod 2000" este un "produs din lapte de vaca prin oparirea cascavalului" care are in compozitie "cascaval, sunca, sare 2,5%, apa 45%, gr 35-45%".
de Mihaela Ionescu
27/06/2009

Problema cea mai mare a produsului este faptul ca nu respecta legislatia in vigoare, privind etichetarea produselor alimentare. Producatorul ar fi trebuit sa detalieze compozitia suncii, care este unul dintre ingredientele de baza ale ruladei. In general, acest tip de produse contin aditivi alimentari de tipul stabilizatorilor, conservantilor, colorantilor care afecteaza buna functionare a organismului.

In acest caz, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, nu poate face o analiza completa produsului. Totusi, din compozitie rezulta ca rulada are o cantitate mare de sare 2,5%, de care trebuie sa tina cont hipertensivii, persoanele care sufera de maladii cardiovasculare si renale.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/rulada-cu-sare-512728.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.