Jacobs Dynamix Energy

Print Friendly, PDF & Email

Jacobs Dynamix EnergyDinamism din chimicale

Reclama tv de la Jacobs Dynamix Energy ne prezinta un grup de adolescenti care sunt energizati de consumul acestui produs. Din enumerarea ingredientelor de pe eticheta reiese ca tinerii nu pot fi consumatorii-tinta ai acestui amestec de cafea solubila si complex de vitamine B.
de Mihaela Ionescu
15/07/2009

Continutul ridicat de cafea solubila nu este indicat in cazul adolescentilor. Mai mult, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca produsul contine si o cantitate mare de ulei vegetal hidrogenat (margarina). Acesta este incriminat in aparitia bolilor cardiovasculare si hepatice, fiind interzis in unele tari europene, dar si in SUA.

Cantitatea mare de cafea si uleiul vegetal hidrogenat nu sunt singurele ingrediente nocive ale produsului. Fostaful de potasiu si polifosfatul sodic dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand asimilarea si fixarea calciului in oase, ducand la aparitia osteoporozei si a depunerilor anormale de calciu.

De asemenea, betacarotenul E160 este incriminat in aparitia cancerului pulmonar mai ales in cazul celor care traiesc in zone poluate sau al fumatorilor. Specialistul nostru nu recomanda asocierea produsului cu tigarile, pentru a diminua efectele nocive.

Jacobs Dynamix Energy contine si o cantitate mare de zahar si sirop de glucoza, doua glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Vitaminele utilizate nu au nici o valoare biologica in acest context, nefiind de folos organismului.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca Jacobs Dynamix Energy nu este recomandat copiilor si adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, hipertensivilor, celor cu osteoporoza. Diabeticii vor tine cont de cantitatea de glucide, iar cei cu intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului la produs.

ETICHETA
Jacobs Dynamix Energy. Amestec de cafea solubila, pudra pentru cafea si complex de vitamine B.
Zahar, sirop de glucoza, cafea solubila 12,9%, ulei vegetal hidrogenat, stabilizatori fosfat de potasiu E340, polifosfat sodic E452, proteina din lapte, emulsificatori (mono si digliceride ale acizilor grasi E471), antiaglomerant dioxid de siliciu E551, vitamina B5 (D-pantotenat de calciu), vitamina B6 (piridoxina hidroclorida), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B1 (mononitrat de tiamina), vitamina B9 (acid folic), colorant (betacaroten) E160. Contine proteina din lapte.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/dinamism-din-chimicale-514599.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.